bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,865.92 0.05%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,246.16 1.17%
bnb
BNB (BNB) $ 606.69 0.54%
solana
Solana (SOL) $ 158.86 0.53%
xrp
XRP (XRP) $ 0.54602 1.70%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.505178 2.33%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.162117 0.67%

Meta, ‘Seçim Operasyon Merkezi’ Kurdu

Meta Secim Operasyon Merkezi Kurdu

Facebook, Instagram ve WhatsApp’ın ana şirketi Meta, Türkiye’de seçimlerin güvenliği için özel bir merkez kurduğunu duyurdu. Türkiye Seçim Operasyon Merkezi’nde mühendis, hukukçu, araştırmacı ve analiz uzmanlarını bir araya gelecek. Meta, Teyit ve Doğruluk Payı’nın da bulunduğu 90’a yakın haber doğrulama kuruluşu ile birlikte hareket edeceğini açıkladı.

Metadan Merkeziyetsiz Sosyal Medya Adimi

Meta, Türkiye’de Seçimlere Hazırlanıyor

Teknoloji deva Meta, Türkiye’deki seçimler için yaptığı hazırlıkları açıkladı. Şirketten yapılan açıklamada, “14 Mayıs’ta yapılacak genel seçimlerin güvenli ve emniyetli bir şekilde yapılmasına yardımcı olmak amacıyla, uygulamalarımızda asılsız bilgilerin yayılmasını azaltmak ve zararlı içerikleri kaldırmak için insan gücüne ve teknolojiye yatırım yapıyoruz” denildi.

Açıklamada, şirketin seçimler ve çevrimiçi asılsız bilgi konusunda eğitim programları başlatarak Türkiye’de dijital okuryazarlığı geliştirmek için çalışmalar yaptığı belirtildi. İnsanların uygulamalarda güvende olmasını istediklerini belirten Meta, taciz ve şiddete teşvik, etnik köken veya din gibi konularda nefret söylemi kurallarını ihlal eden içeriklerin kaldırıldığını bildirdi. Şiddete veya fiziksel zarara katkıda bulunabilecek veya oy vermeyi engellemeyi amaçlayan asılsız bilgilerin Facebook ve Instagram’dan tamamen kaldırılacağı açıklandı.

Diğer tüm asılsız bilgi türlerinin ise yayılmasının yavaşlatılacağı ve insanların yetkili kaynaklardaki bilgilere yönlendirileceği ifade edildi. Bunun için aralarında Doğruluk Payı ve Teyit’in de olduğu 90’ın üzerinde bağımsız üçüncü taraf haber doğrulama kuruluşuyla çalışılacağı aktarıldı. İçeriklere “asılsız”, “kısmen asılsız” veya “değiştirilmiş” gibi uyarılar eklenirken, zararlı içeriklerin gösterimi azaltılacak.

WhatsApp’taki şüpheli veya yanlış görünen mesajların doğrulama kuruluşları Doğruluk Payı ve Teyit ile birlikte kontrol edilecek. Ayrıca kullanıcıların çevrimiçi ortamda asılsız haberleri tespit etmelerine ve bunlara karşı harekete geçmelerine yardımcı olmak için ‘Asılsız Bilgi ile Nasıl Mücadele Edebilirsiniz?’ başlıklı kampanyayı hayata geçirdi.

Meta, seçimlere müdahaleyi engellemek için uzmanlaşmış ekipler oluşturduğunu açıkladı. Bu ekipler sofistike ağlar kullanarak kamusal tartışmaya müdahale etmeye çalışan bazı sayfalar, gruplar ve hesaplara, yani koordineli kötüye kullanım (CIB) konusuna odaklandı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala