bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,981.14 1.00%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,066.50 0.65%
bnb
BNB (BNB) $ 559.23 0.05%
solana
Solana (SOL) $ 143.13 0.51%
xrp
XRP (XRP) $ 0.517484 3.82%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.482114 2.35%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153601 1.12%

Meta’dan Merkeziyetsiz Sosyal Medya Adımı

Metadan Merkeziyetsiz Sosyal Medya Adimi1

Facebook, Instagram ve WhatsApp’ın çatı şirketi Meta, merkeziyetsiz sosyal medya uygulaması üzerinde çalıştığını açıkladı. Meta yetkilisinin yaptığı açıklamada, bağımsız ve merkeziyetsiz sosyal ağ araştırdıklarını belirtti. İçerik yaratıcıları ve influencer’ların metin paylaşımı yapabileceği ayrı bir alan için bir fırsat olduğunu ifade etti.

Meta, Twitter’a Rakip Olacak

Meta, merkeziyetsiz sosyal medya uygulaması için çalışmaların sürdüğünü açıkladı. P92 kod isimli merkeziyetsiz uygulamanın ne zaman yayınlanacağı bilinmiyor. MoneyControl’e göre kullanıcılar, uygulamaya Instagram kimlik bilgileriyle girebilecek. Projenin Instagram’ın başındaki isim olan Adam Mosseri’nin kontrolünde olduğu da ifade ediliyor.

Metadan Merkeziyetsiz Sosyal Medya Adimi 1

Diğer yandan erken aşamada projenin yasal süreçler ile ilgili de çalışmaların başladığı ifade edildi. Meta, projeye hukuk ekibini dahil ederek yasaların ve düzenleyicilerin gizlilik endişelerini gidermeye çalışacak.

Facebook’un merkeziyetsiz sosyal medya hamlesiyle Twitter’a rakip olmayı planladığı belirtildi. Elon Musk‘ın satın aldığı Twitter’ın popülaritesi son dönemlerde artmıştı. Diğer yandan Twitter‘ın eski sahibi Jack Dorsey tarafından desteklenen merkeziyetsiz sosyal medya Bluesky, App Store’da testlere başlamıştı.

Meta, şubat ayında Facebook’un günlük aktif kullanıcı sayısını 2 milyar dolar olarak açıklamıştı. Sosyal paylaşım sitesinin aylık aktif kullanıcı sayısı da aynı dönemde yüzde 2 artışla 2,96 milyar oldu. Meta, geçen yılın dördüncü çeyreğinde 32,2 milyar dolarlık gelir elde etmişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala