bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 60,727.27 3.62%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,990.68 5.97%
bnb
BNB (BNB) $ 561.50 5.04%
solana
Solana (SOL) $ 126.94 6.81%
xrp
XRP (XRP) $ 0.49433 3.55%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.434157 4.97%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.133637 6.52%

Merkeziyetsiz borsa saldırıya uğradı: 47 milyon dolar kayıp!

kyberswap hack

Siber suçlular kripto sektöründeki güvenlik açıklarını istismar ederken saldırıya uğrayan platformlara bir yenisi daha eklendi. Merkeziyetsiz alım-satım platformu KyberSwap, uğradığı saldırı sonucunda Elastic Pools hizmetine ait 47 milyon dolar değerinde kripto para kaybetti.

KyberSwap hacker’ının kriptoları platformdan zimmetine taşırken yaptığı işlemler blokzincir takipçilerinin gözünden kaçmadı. Siber saldırgan merkeziyetsiz borsaya ait 20,7 milyon dolar değerinde Arbitrum (ARB), 15 milyon dolarlık Optimism (OP), 7 milyon dolarlık Ethereum (ETH), MATIC ve BASE tokeni zimmetine taşıdı.

Fonlarınızı derhal çekin!

KyberSwap yetkilileri saldırının ardından resmi X hesabı üzerinden bir duyuru paylaştı.

Elastic Pools’un yaşadığı güvenlik zafiyetini doğrulayan resmi hesap, kullanıcıların platformdan paralarını derhal çekmeleri gerektiğinin altını çizdi. Durumu araştıran geliştiriciler, bir değişiklik olduğu takdirde yeniden açıklama yapacaklarını belirtti.

Merkeziyetsiz borsanın açıklamasının ardından hacker da bir mesaj yolladı. Blokzincir üzerinden mesaj paylaşan siber suçlu, biraz dinlendikten sonra KyberSwap ile müzakerelere başlayacağını açıkladı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala