bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 59,380.91 3.07%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,987.31 2.37%
bnb
BNB (BNB) $ 562.50 2.59%
solana
Solana (SOL) $ 138.45 6.55%
xrp
XRP (XRP) $ 0.52034 2.28%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.452253 1.87%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.13297 5.23%

Merge Arifesi Ethereum’a PoW Güncellemesi

Merge Arifesi Ethereuma PoW Guncellemesi

Ethereum her ne kadar şu anda Merge için yoğun bir çalışma içerisinde olsa da Proof of Work çalışmalarına da devam ediyor. Öyle ki Ethereum PoW’un resmi Github sayfasına baktığımızda, proje dosyasının ikinci kod güncellemesini aldığını ve EIP-155 uygulandığını görüyoruz. Bu güncellemenin asıl önemli ise ağdaki tüm işlemler için zorunlu bir imza gerektirecek olan Zincir Kimliğine odaklanması.

Merge Arifesi Ethereum'a PoW Güncellemesi

Merge Öncesi Ethereum’a Güvenlik Odaklı PoW Güncellemesi Geldi

Ethereum PoW’un resmi Github sayfasında yayımlanan EIP-155 uygulandı. Bu güncellemenin temel değeri, ağdaki tüm işlemler için zorunlu bir işaret olacak olan Zincir Kimliğinde yatmaktadır. Bu güncelleme ile birlikte engellenen en önemli sorun ise replay saldırısı. Öyle ki replay saldırısı, birçok Blockchain ağında kötü niyetli olarak tekrarlanan bir işlemdir. Bir tekrar saldırısı, testnet işlemlerini kullanmak ve ardından fonları çalmak için bu işlemleri mainnette bir Blockchain tekrarlamaktır.

Ethereum Blockchain ağı, Bitcoin gibi ağların kullanılan ve testnet ile “gerçek” işlemler arasında ayrım yapan örneklere sahip olmadığından, Ethereum zincirindeki geçerli fon aktarımı, teknik olarak gerçek bir zincirdeki testnet işlemlerini kullanmayı mümkün kılar ve diğer herhangi bir Ethereum çatalında bu işlemler gerçekleştirilebilir. Bu güncelleme ile birlikte hashler yeniden hesaplanacak ve EIP-155 ile yeniden ağa kaydedilecek.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala