bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,065.70 6.71%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,021.02 4.07%
bnb
BNB (BNB) $ 585.82 3.11%
solana
Solana (SOL) $ 162.40 13.11%
xrp
XRP (XRP) $ 0.517417 3.48%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.457649 6.76%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.155896 5.88%

Madrid, Kripto Ekosisteminin Küresel Başkenti Olacak

madrid kripto ekosisteminin kuresel baskenti olacak

Madrid, BTCHaber olarak media partneri olduğumuz Crypto Week Madrid Zirvesi’nin ilk kez kutlanmasıyla Kripto ve Fintech ekosisteminin küresel başkenti olmaya hazırlanıyor. Yeni finans dünyasının en büyük etkinliği olan bu etkinlik 7 ve 8 Temmuz tarihlerinde Nave de Madrid’de düzenlenecek.

Etkinlik, dört iş boyutu ve bunların ilgili özel konuları etrafında dönen güçlü bir güncel olaylar bileşenine sahip olmanın yanı sıra: “Blockchain, Kripto, Web3 ve Yatırım“, amaç eğitim, ağ oluşturma ve İspanya’nın dünyadaki istisnai bir referans finans merkezi haline gelmesini sağlamaktır.

Zirveye 12,000’den fazla katılımcı (Kripto ekosisteminin büyüme potansiyelini ve reel ekonomiye katkısını gören etkileyiciler, yatırımcılar, girişimciler ve multidisipliner profesyoneller) katılacak. Etkinlik ayrıca kurumsal kuruluşlara ve halka açık şekilde gerçekleşecek. Ayrıca, 25’e kadar girişimin projelerini potansiyel yatırımcılara sunacağı bir Startup Pitch’e sahip olacak. Crypto Week’in kurucusu ve CEO’su David Aranzabal konu hakkında yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Yeni Crypto ve Fintech ekosistemi son on yılda finans ve iş endüstrisinde devrim yaratıyor ve geleceğin finansını şekillendiriyor. Crypto Week Madrid Zirvesi, yıkıcı fikirler ve teknolojik çözümler sunmak için yenilikçiliği ve girişimcilik ruhunu teşvik etmeyi amaçlıyor. Etkinlikte gerçekleşecek olan farklı sektör oyuncuları arasındaki etkileşim ve yatırımcılara erişim, yeni projelerin desteklenmesine, iş birliğinin teşvik edilmesine ve finans alanında yeni teknolojilerin geliştirilmesine yardımcı olabilir.

Bu etkinliği kaçırmamak için nedenler:

Crypto Week Summit, aralarında Davos’taki Dünya Ekonomik Forumu’nda konuşmacı olan ProDecipher’ın CEO’su ve kurucusu Sanket Bhatia, “Crypto Boy” kitabının 1 numaralı NY Times çok satan yazarı Ian Halperdin, ekonomist, tüccar Pablo Gil ve İspanyolca olarak ekonomi ve finans piyasaları konusunda uzman, saygın ve takip edilen seslerden biri olan Robert Machedo’nun da bulunduğu dünyaca ünlü 180 konuşmacıdan oluşan bir panele ev sahipliği yapacak, Paranın internet hızında taşınmasına yardımcı olan küresel bir finansal teknoloji şirketi olan Circle’da EMEA icra direktörü ve stablecoin USDC’nin destekçisi, BBVA İsviçre CEO’su Alfonso Gómez, Consensys (Metamask Wallet) geliştirme müdürü Francesco Andreoli ve yeni bir Ethereum Blockchain projesi olan Casper’da ekosistem geliştirme direktörü Javier Vicente Gonzalez.

Ana zorluklar düzenlemede ve hatta daha çok benimseme tarafında yatmaktadır. Bu nedenle, Crypto Week profesyonellerin yeni finans ortamında etkileşime girmesini amaçlamaktadır. Merkezi Olmayan Finans devrimine, Blockchain’in yeni işletmelerin oluşturulmasında uygulanmasına, ekonominin tokenleşmesine, paranın ötesinde merkeziyetsizleşmesine tanık oluyoruz, özetle internet ve Bitcoin evreninin evrimi ile inovasyonun altın çağını yaşıyoruz. Tüm dünya varlıkları tokenize olacak. Bugün sahip olduğumuz 600 milyardan fazla olmayan paraya kıyasla 2030 yılına kadar 16 trilyon dolardan fazla büyümesi beklenen bir sektörden bahsediyoruz.

Fintech tarafından elde edilen gelirler altıya katlanarak 245 milyardan 2030 yılında 1,5 trilyon dolara ulaşacaktır. Bu sektör şu anda finansal hizmetlerden elde edilen toplam küresel gelirin (12,5 trilyon dolar) yüzde 2’sini temsil etmektedir. Boston Consulting Group (BCG) ve QED Investors bu oranın yüzde 7’ye çıkacağını öngörmektedir. Ayrıca, bu tarihe kadar dünya çapındaki banka değerlemelerinin neredeyse yüzde 25’ini oluşturacakları tahmin edilmektedir. (Global Fintech Report 2023: Reimagining the Future of Finance).

Neden Madrid? Finnovating’e göre İspanya’da 977 Fintech faaliyet göstermekte olup, ülke Birleşik Krallık (2.439) ve Almanya’nın (978) ardından Avrupa’da üçüncü sırada yer almaktadır. Olgunluk açısından İspanya’da bir milyon kişi başına 21 Fintech düşmektedir. Bağış toplamaya dayalı şirket büyüklüğü açısından İspanya, Birleşik Krallık, Fransa, Almanya ve İsveç’in ardından Avrupa’da dördüncü sırada yer almaktadır.

En iyi uzmanlardan eğitim. Katılımcıların Blockchain’in düzenleyici çerçevesi, kriptoda DeFi ve Staking, metaverse ve gaming ve uzun vadeli yatırım gibi farklı konularda yuvarlak masa toplantılarına ve konuşmalara katılabilecekleri eşzamanlı çeviri ve ağ oluşturma ile İspanyolca 50 saatten fazla eğitim içeriği olacak. Ayrıca seçkin bir jüri tarafından çaba ve girişimcilik yetenekleri ödüllendirilecektir.

Dijital teknolojinin finansal iş modellerinde yarattığı dönüşüm durdurulamaz. Finans sektörünün evrimi ile yeni dijital ve teknolojik ortamı birleştiren yeni ve geniş bir iş teklifi bulunuyor. Bu nedenle, yeni yeteneklere duyulan mevcut ihtiyaç, mevcut profesyonellerin yeniden eğitilmesi ve bu yeni becerilere sahip diğerlerinin kabul edilmesi, hatta yeniden beceri kazandırma (reskilling), yani mevcut şirket içinde yeni bir işe geri dönüşüm ve uyum sağlama anlamına gelmektedir.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala