bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,916.20 3.32%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,279.62 3.31%
bnb
BNB (BNB) $ 581.09 1.75%
solana
Solana (SOL) $ 183.00 6.72%
xrp
XRP (XRP) $ 0.603757 0.64%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.417865 5.99%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.134577 7.60%

Patika.dev, Rise In ve Scroll ortaklığıyla Build on Scroll Bootcamp Türkiye’de başlıyor

paitkadev

Ethereum ile bytecode uyumlu zkEVM rollup Scroll, Türkiye’nin en büyük geliştirici topluluğu Patika.dev’in web3 odaklı global markası Rise In ile güçlerini birleştirerek, geliştiriciler için ‘Build on Scroll Bootcamp’ programını başlattı.

Online ve ücretsiz olan bu program, Türkiye’de 1.000’den fazla geliştiriciye projelerinde sıfır bilgi ispatı (zero-knowledge proof) uygulama becerileri kazandırmayı ve Scroll üzerinde merkeziyetsiz uygulama geliştirme öğretmeyi amaçlıyor.  

Program, 2 Mayıs Perşembe akşamı Scroll Up organizasyonunda İstanbul’da 200’den fazla katılımcıyla gerçekleşen etkinlikte sosyal medya ile eşzamanlı olarak duyuruldu. Web3 ekosisteminde kendi girişimlerini kuran ilham verici kişiler ile web3 ekosistemine adım atmak isteyen parlak zihinleri buluşturan etkinlikte, Rise In ekibinden Kaan Kaçar “Scroll Geliştirici Topluluğu’nu Nasıl Büyütebiliriz?” konuşmasının sonunda Rise In x Scroll ortaklığındaki Build on Scroll Bootcamp programının müjdesini verdi.

patika dev scroll
Scroll Up Istanbul etkinliğinde Scroll Türkiye Ülke Lideri Doruk İşmen konuşma yaparken

Scroll Türkiye Ülke Lideri Doruk İşmen, program hakkında şunları söylüyor: “Scroll olarak gelişmekte olan ülkelerdeki potansiyele inandığımız için bu ülkelerdeki geliştiricilerine fırsat eşitliği sağlamayı hedeflemekteyiz. Türkiye de bu ülkelerin başında geliyor. Rise In ve Scroll, Türkiye’deki teknik yeteneklere sıfır bilgi ispatı teknolojisinin temellerini öğretmeyi, Scroll’un özelliklerini tanıtmayı ve Scroll üzerinde projeler geliştirmeyi amaçlıyor. Türkiye’nin dinamik teknoloji ekosistemi ve genç nüfusu, bu tür yenilikçi teknolojiler için mükemmel bir zemin sunuyor. Scroll’un kendi kaynaklarını, yatırımcı ağını, teknik destek ekibini, iş geliştirme ve pazarlama eforunu sunarak ve bölgedeki geliştirici altyapısını güçlendirerek ülkemizden yeni web3 unicorn’larının çıkmasını hedefliyoruz.”

Programa katılan geliştiriciler önce sıfır bilgi ispatı kavramını, Scroll’u ve Solidity’nin temellerini öğrenebilecekleri ücretsiz bir programa katılacak. Ardından, programı başarıyla tamamlayan katılımcılar için daha ileri seviye proje geliştirme ve sunum buluşmaları gerçekleşecek.

Programa katılmak isteyenler 31 Mayıs’a kadar Rise In’in internet sitesinde ücretsiz bir şekilde başvuru yapabilecekler.

Scroll Hakkında:

Scroll, Scroll, Ethereum’u ölçeklendirmek için bytecode düzeyinde eşdeğer bir zkEVM ikinci katman projesidir. İlk günden itibaren açık kaynaklı bir şekilde hayatına devam eden Scroll, aynı zamanda Ethereum Vakfı ile yakın işbirliği içindedir. Ethereum’u bir milyardan fazla kullanıcı için ölçeklendirmeye adamıştır.

Rise In Hakkında:

Türkiye’nin en büyük geliştirici topluluğu Patika.dev‘in global markası olan Rise In, web3 dünyasına giriş yapmak isteyen geliştiriciler için dünya çapında ücretsiz kurslar, eğitim programları ve etkinlikler sunar. 90.000’den fazla geliştirici ve 100’den fazla ülkede ilgi gören Rise In’in en büyük geliştirici toplulukları Türkiye, Hindistan, ABD, Nijerya, Kenya, Pakistan ve Nepal’de bulunmaktadır.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala