bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,106.91 0.73%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,260.19 0.36%
bnb
BNB (BNB) $ 599.12 0.19%
solana
Solana (SOL) $ 137.69 3.74%
xrp
XRP (XRP) $ 0.512706 1.51%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.4612 1.96%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.14727 1.05%

Ledger mobil cüzdanının cihazları takip ettiği iddiası

Ledgera 100 Milyon Euro Yatirim

Blokzincir dünyasının en güvenilir soğuk ve mobil cüzdan sağlayıcılarından Ledger’a dair ortaya atılan iddia sosyal medyada büyük ilgi topladı.

REKTBuildr takma isimli kripto para araştırmacısı, Ledger Live kodlarını incelemesinin ardından yaptığı paylaşımda mobil kripto cüzdan uygulamasının yüklendiği telefonlardan çeşitli veriler topladığını iddia etti. Anonim geliştiriciye göre Ledger Live, kullanıcının cihazında yüklü olan diğer mobil uygulamaları takip ediyor. REKTBuildr, mobil kripto cüzdanının Ledger’a çeşitli bilgiler sağladığının altını çizdi.

“Ledger cihazlarınızı mobil veya bilgisayar uygulamasına her bağladığınızda cihazınızda yer alan diğer programları tarıyor. Uygulama, bu verileri ana şirket anlık olarak iletiyor.”

Kripto cüzdan uygulaması ve donanımlarının anonim kalarak çalıştırılmasının mümkün olmadığını tespit eden REKTBuildr, bu durumun gizlilik ihlali niteliği taşıdığını iddia etti.

Blokzincir araştırmacısının paylaşımı sosyal medyada yüksek sayıda etkileşim alırken iddiaların odağındaki Ledger’dan henüz bir açıklama gelmedi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala