bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,840.91 0.49%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,098.79 0.34%
bnb
BNB (BNB) $ 576.03 0.57%
solana
Solana (SOL) $ 177.54 2.13%
xrp
XRP (XRP) $ 0.513869 1.19%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.467395 2.11%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151478 1.19%

Kusama’dan Shiba Topluluğuna Uyarı

Kusamadan Shiba Topluluguna Uyari

Shiba Inu’nun baş geliştiricisi Shytoshi Kusama, SHIB topluluğu üyelerine uyarılarda bulundu. Kusama, herhangi bir kripto varlık ile ilişkisi olmadığını açıkladı. Shibarium’un resmi bir token’ı olmadığını da vurguladı. Shiba geliştiricisinin PAW isimli bir meme coin ile bağlantılı olduğu iddia ediliyordu.

Shibariumda Sona Yaklasildi1

Shiba Topluluğuna Dolandırıcılık Uyarısı

Kusama, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, adını yasa dışı olarak kullanan hiçbir kripto para birimiyle bağlantısı olmadığını söyledi. Ayrıca Shiba Inu topluluğu üyelerini, dolandırıcıların kurbanı olmamak için bu kötü niyetli kripto para birimlerini kapsamlı bir şekilde araştırmaya çağırdı.

Shytoshi Kusama, “Adımı veya benzerliğimi yasadışı olarak kullanan herhangi bir token ile bağlantım yok” ifadesini kullandı. Shiba Inu’nun Layer-2 ağı Shibarium’un resmi bir token’ı olmadığını da vurguladı. L2 blockchain resmi token’ı olduğunu iddia eden herhangi bir kripto paranın ‘şüpheli’ olduğunu sözlerine ekledi.

Kusama, PAW İddialarını Reddetti

Shiba geliştiricisinin PAW isimli meme coin ile ilişkili olduğu iddia ediliyordu. Kusama, açıklaması ile kişisel bir bağlantısı olmadığı vurgulamış oldu. Dezaxe isimli bir Twitter kullanıcısı, Kusama’nın cüzdanından PAW adresine 2 milyar Shiba token’ı gönderdiğini iddia etmişti.

Shiba topluluğu bazı dönemlerde dolandırıların hedefi haline gelmişti. Şubat ayında BLUR isimli sahte bir Shibarium token’ı yaratılmıştı. Dolandırıcılar, Justin Sun ve Coinbase gibi popüler kripto hesaplarına BLUR token’ı göndermişti. Bu adım ile kripto paranın gerçek bir proje olarak algılanması hedefleniyordu. Blockchain analiz şirketi PeckShieldAlert, bu dolandırıcılığı ortaya çıkarmıştı.

Shibarium’da Testler Devam Ediyor

Shibarium’un beta sürümü mart ayında test sürecini başlatmıştı. Shibarium’un düşük maliyetli olacağı ve birkaç ay boyunca beta testinin devam edeceği belirtilmişti. Merkeziyetsiz uygulamalar için geliştirilen Shibarium ağı ile metaverse, NFT ve oyun alanlarına odaklanılması hedefleniyor. Shiba topluluğunda Shibarum’un ekosistemin geleceği için olumlu olduğu görüşü hakim. Shiba geliştiricilerinin, Shibarium için resmi bir token çıkartıp çıkartmayacağı henüz belli değil. Layer-2 ağında gas ücretleri için BONE kullanılacak.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala