bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,606.04 1.54%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,186.46 0.59%
bnb
BNB (BNB) $ 592.96 0.09%
solana
Solana (SOL) $ 136.78 0.33%
xrp
XRP (XRP) $ 0.514203 1.27%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.457965 0.52%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.143511 0.94%

Kripto Varlıkların ve Blockchain’in Geleceği Nereye Gidiyor?

Melis Hazal Karagöz sunumu ile ilki gerçekleştirilen Kapital’in ilk bölüm konuğu Ahmet Usta oldu. Ahmet Usta ile kripto varlıkların geleceğini, blockchain’in bizlere kazandırdıklarını, merkeziyetsiz finansı (DeFi), metaverse’ü, metaverse çalışmalarından bahsedildi.

Neler Konuşuldu?

-Melis Hazal Karagöz, Ahmet Usta’ya Blockchain bizi nereye götürecek? diye sordu:

Ahmet Usta “Çok güzel bir noktadan başladık. Aslında bunu anlayabilmek için evrimi anlayabilmek için insanlık tarihinde biraz geriye doğru seyretmeniz gerekiyor. Geriden başlayarak günümüze gelmeniz gerekiyor. Biliyorsunuz insanlar yerleşik hayata girdikten sonra topluluklar kurmaya başlıyorlar. Topluluklar büyüyor toplulukların kendi içindeki düzenlerini sağlayabilmeleri için kanunlar ve kurallar koyulması lazım kuralları yazılı hale getireceksiniz İnsanlar bunları unutmasın bu kuralları koyarken birbirleri arasında merkezi bir bağ kurmalısınız tarih boyunca birçok farklı konuda merkezi yapı oluştu. Bunlardan en önemlisi de Finansal sistemler ama gelin görün ki tarihe baktığımızda bazen istem dışı kendilerine verilen merkeziyet görevini suistimal ettiklerini at sattıklarını şahit olduk. O zaman soru nasıl çözebilirim çözebiliriz. Merkeziye yapıları ortadan kaldırarak teknoloji ile birlikte bu konu aslında bilgisayar algoritmasına uygulanabilir mi? Devamını araştırmalar başlıyor. Bunu ilk defa Başaran 2008 yılında 31 Ekim’de Satoshi Nakamoto olduğunu hala bilmiyoruz” diye konuştu.

-Melis Hazal Karagöz, Ahmet Usta’ya Kripto Varlıklar sadece al-sat ile sınırlandırılmaması gerektiğini ve arkasında daha büyük bir anlam olup olmadığını sordu? diye sordu:

Ahmet Usta “Kesinlikle çok doğru bir noktaya parmak bastınız. Öncelikle şunu inkar edemeyiz, Blockchain teknolojinin çıkışıyla Bitcoin platformu ve makalesi ortaya çıktı. Bu platform aslında merkezi bir yapı olmaksızın finansal bir enstrüman yaratmak amacıyla geliştirilmiş. Dolayısıyla kripto varlıklar Blockchain teknolojisini birbirinden ayıramayız” şeklinde konuştu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala