bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,538.49 2.31%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,945.37 3.42%
bnb
BNB (BNB) $ 582.19 0.32%
solana
Solana (SOL) $ 141.13 6.86%
xrp
XRP (XRP) $ 0.519466 2.88%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.456029 1.84%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.144191 5.97%

Kripto terör finansmanı rakamları yeniden gündemde

DALL·E 2023 11 02 23.21.14 A photo depicting an abstract and conceptual representation of cryptocurrency and the financing of illegal activities without showing any explicit or

Hamas gibi terör örgütlerinin kripto finansmanında 130 milyon dolara kadar kazanç olduğu yönündeki son raporların yanlış olduğu kanıtlansa da konu bugün Kongre’de yeniden gündeme geldi.

Çevrimiçi platformlarda terör gruplarına yönelik kripto desteğinin boyutunu sorgulayan yoğun bir tartışmaya rağmen, söz konusu olay yankı bulmaya devam etti. Son olarak, Perşembe günü, Amerika Birleşik Devletleri Temsilciler Meclisi’ndeki bir oturumda, bir Demokrat milletvekili, teröristlere 130 milyon dolarlık dijital varlık akışını ortaya çıkardı.

Milletvekili Brad Sherman (D-Calif.), Hamas gibi gruplara yapılan bu büyük kripto bağışlarına üzüldü ve ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) endüstriye yönelik müdahalesini “doğru işlerden biri” olarak şu ifadelerle destekledi:

“Söz konusu 130 milyon dolarlık kripto para, Hamas ve Filistin İslam Cihadı’na gitmiştir.”

Bu ilk raporlara yönelik büyük bir endüstri karşıtlığı, Wall Street Journal’ın 10 Ekim tarihli bir haberi de dahil olmak üzere bazı geri adımlara yol açtı. Wall Street Journal, sanal para akışı hakkında ne bildiklerini daha netleştirmek için orijinal olarak Filistin İslam Cihadı’na bağlı olarak daha fazla miktarda (ilk başta 90 milyon dolardan fazla) olduğunu belirttiği kısmi bir düzeltme yayınladı.

Verilere dayalı olan kripto analitik şirketi Elliptic, işlem verilerinin yanlış yorumlandığını ve “Gazze Şimdi” adlı önde gelen finansman kampanyası tarafından 7 Ekim’den bu yana Hamas’a bağışlanan gerçek kripto miktarının yaklaşık 21 bin dolar olduğunu açıklayan detaylı bir blog gönderdi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Beyza Nur Kızıldemir

Beyza Nur Kızıldemir 6 Temmuz 1997 tarihinde Bursa’da dünyaya geldi. İlkokul, ortaokul ve lise yıllarını Bursa’da geçirdi. Şu an İstanbul’da yaşıyor. Çocukluğundan bu yana tiyatro, müzik, sinema ve edebiyata ilgi duydu, zaman zaman bu branşlarda eğitimler aldı. İstanbul Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı mezunu olan Beyza, aynı zamanda Gazetecilik bölümü ile de çift anadal yaptı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala