bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,145.99 0.36%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,121.68 0.61%
bnb
BNB (BNB) $ 580.16 0.14%
solana
Solana (SOL) $ 174.94 1.17%
xrp
XRP (XRP) $ 0.52262 0.28%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.480363 0.66%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.155374 0.15%

Kripto Para Dünyasında Bu Hafta Neler Yaşandı? (6-13 Şubat)

kripto para dunyasinda bu hafta neler yasandi 6 13 subat

Geçtiğimiz haftanın belki de en çok dikkat çeken konusu lider kripto para birimi Bitcoin’in (BTC) yükselişi oldu diyebiliriz. Bununla beraber geride bıraktığımız hafta kripto para dünyasında da önemli gelişmeler yaşandı. Peki geride bıraktığımız hafta kripto para dünyasında neler yaşandı? Birlikte göz atalım.

1-Paribu Coin’in (PRB) Detayları Belli Oldu

İlk olarak Paribu, kendi Blockchain ağının yerel token’ı Paribu Coin’e (PRB) dair ayrıntıları da paylaştı. Paribu, kendi Blockchain ağının yerel token’ı Paribu Coin’e (PRB) dair ayrıntıları da paylaştı.

kripto para dunyasinda bu hafta neler yasandi 6 13 subat 2

Paribu Net Blockchain ağında oluşturulan her blokta 1 PRB, blok üretimini gerçekleştiren ana onaylayıcıya ödenecek. 100 milyon PRB’nin onaylayıcılara üretilen bloklar karşılığı dağılması ise yaklaşık olarak 16 yıl sürecek.

Haberin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

2-Şubat Ayına Hızlı Başladık Sırada Ne Var?

BTCHaber yazarlarından İslam Memiş “Şubat Ayına Hızlı Başladık Sırada Ne Var?” adlı bir yazı yayımladı.

kripto para dunyasinda bu hafta neler yasandi 6 13 subat 3

İslam Memiş yazısında şu ifadeleri kullandı:

Şubat ayına yoğun veri akışlarıyla başladık. İç piyasalarda Ocak ayı enflasyon verisini takip ettik. Ocak ayında tüketici fiyat endeksi (TÜFE) önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 48,69 arttı. Böylelikle enflasyonda Nisan 2002’den bu yana en yüksek seviye görüldü. TÜİK verilerine göre Ocak’ta aylık enflasyon yüzde 11,10 oldu. Ocak ayında üretici fiyatları da hızlandı. Verilere göre üretici fiyat endeksi yıllık bazda yüzde 93,53 arttı. Aylık bazda üretici fiyatlarındaki artış ise yüzde 10,45 olarak kaydedildi. Şubat-Mart ve Nisan’da enflasyonun yükselmeye devam etmesini, yüzde 50’nin üzerine çıkacağını öngörüyorum.

Haberin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

3-Bitcoin (BTC) Neden Yükseldi?

Lider kripto Bitcoin (BTC), Ocak ayının ilerleyen haftalarında düşüş göstermeye devam etti. 24 Ocak’ta ise 33.000 dolar seviyelerine kadar geriledi. Ancak son haftalarda boğalar bu durumdan sıkılmışa benziyor.

kripto para dunyasinda bu hafta neler yasandi 6 13 subat 4

Bitcoin (BTC) Pazartesi günü 43.000 doların üzerine çıkarak son 15 gün içerisinde kaybettiği değerin yüzde 24’ünü geri aldı. Bazı analistler, önceki fiyat artışlarına kıyasla daha az ivme ile de olsa, kısa süreli daralma rallisinin devam edebileceğini düşünüyor.

Haberin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

4-Shiba ve Microsoft İş Birliği İddiaları Gündem Oldu

Shiba Inu topluluğu, Twitter’da Microsoft‘un paylaşımından sonra spekülasyonlara konu oldu. Sosyal medya platformunu kullananlar iş birliğini düşündü.

kripto para dunyasinda bu hafta neler yasandi 6 13 subat 5

Washington merkezli teknoloji devinin resmi Twitter hesabı, iş iletişim platformunda çevrimiçi toplantılara katılan köpekler hakkında bir şaka yaptı.

Haberin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

5-Diyanet İşleri Başkanı’ndan Kripto Para Açıklaması

Kripto paralar küresel olarak ülkelerin düzenleyicilerinin odak noktası olmuş durumda. Özellikle Türkiye’nin kripto para yasası hakkında yaşanacak gelişmeler merakla beklenirken önemli bir açıklama Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’tan geldi.

kripto para dunyasinda bu hafta neler yasandi 6 13 subat 6

Erbaş kripto paralar caiz mi? şekildeki sorulara açıklama getirdi:

“Şu an itibarıyla kripto paralar, güvenilir olmadıkları ve istismara açık oldukları için caiz diyemiyoruz.”

Haberin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala