bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,070.97 0.09%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,114.28 0.10%
bnb
BNB (BNB) $ 578.79 0.17%
solana
Solana (SOL) $ 177.59 1.97%
xrp
XRP (XRP) $ 0.51433 1.44%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.472611 1.45%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.15174 1.89%

Kripto Para Borsası Gemini’ye Bir Dava Daha Açıldı

kripto para borsasi geminiye bir dava daha acildi

Kripto para borsası Gemini’ye Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu’ndan açılan davanın üstünden üç gün geçmeden, Gemini’ye yeni bir dava daha açıldı. Gemini’yi bu kez IRA Financial Trust dava etti.

IRA Financial Trust, Gemini’ye Dava Açtı

Tyler ve Cameron Winklevoss kardeşler tarafından kurulan ve yönetilen Gemini’ye kısa bir süre önce ABD Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) tarafından dava açılmıştı. CFTC’nin Gemini’ye dava açmasının nedeni ise Bitcoin vadeli işlem ürününün kendi kendini onaylamasıyla ilgili yanlış beyanlarda bulunmasıydı. CFTC davası hakkında şimdilik bir açıklama yapmayan Gemini’ye bu sefer IRA Financial Trust dava açtı.

IRA Financial Trust tarafından yapılan açıklamada, müşteri emeklilik hesaplarının ihlal edilmesindeki iddia edilen rolü nedeniyle Gemini’ye dava açılmış durumda. Müşterilerine Gemini ile entegrasyon yoluyla emeklilikleri için kripto para yatırımı yapabilmesini teklif eden IRA Financial, basın açıklamasında, New York merkezli kripto para borsası Gemini’nin sistemlerinin bu emeklilik hesaplarından 36 milyon dolarlık hırsızlıkla sonuçlanan şubat saldırısından sorumlu olduğunu iddia etti. IRA Financial, Gemini’nin “müşteri kripto varlıklarını korumak için uygun güvenliklere sahip olmadığını” belirtti. IRA Financial, Geminin, “tek bir başarısızlık noktasına sahip olan” ve “hatalı” olan API’ye güvendiğini iddia etti.

kripto para borsasi geminiye bir dava daha acildi 2

IRA Financial ayrıca, Gemini’nin olaydan hemen sonra yeterli bir zaman dilimi içinde hesapları dondurmayı başaramadığını ve IRA’nın Gemini’yi bilgilendirmesine rağmen suçlu müşterilerinin hesaplarının fonları taşımasına Gemini’nin izin vermeye devam ettiğini söyledi. Son olarak geçtiğimiz yıl 7 milyar dolar değerleme ile yatırım toplayan Gemini, bu ay çalışanlarının yüzde 10’unu işten çıkartmıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala