bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,655.52 1.91%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,885.50 2.12%
bnb
BNB (BNB) $ 566.80 4.08%
solana
Solana (SOL) $ 142.31 3.41%
xrp
XRP (XRP) $ 0.50072 0.74%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.429035 1.52%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.146061 1.25%

Kripto Dünyasında Yatırımcısını Sevindirenlerde Bu Hafta

Kripto Dünyasinda Yatirimcisini Sevindirenlerde Bu Hafta

Kripto para sektörü tüm hızıyla büyümeye devam ederken piyasalar tarafındaki dalgalanma sürüyor. Özellikle son dönemde yapılan düzenleme çalışmaları ve enflasyon verileri piyasalara oldukça etki etmiş durumda. Öyle ki lider kripto Bitcoin (BTC) gün içerisinde 28.500 doların altına gerilerken, Ethereum (ETH) 1.500 dolar bandına çekilmiş durumda. Diğer taraftan lider ikilinin yaşadığı bu düşüş beraberinde altcoin’lerin de oldukça kötü etkilenmesine neden oldu. Ancak yükselen kripto paralar da yok değil. Gelin haftanın yatırımcısına en çok kazandıran kripto paralarına bakalım. Öncelikle:

Kripto Dünyasinda Yatirimcisini Sevindirenlerde Bu Hafta 1

Haftanın Yıldızı: Helium (HNT)

En yenilikçi kripto projelerinden biri olarak karşımıza çıkan Helium Network, Temmuz 2019’da faaliyetlerine başladı. Ana ağı, düşük güçlü kablosuz cihazların birbirleriyle iletişim kurmasına ve Node ağı üzerinden veri iletmesine olanak tanıyor. Bu Node’lar, bir Blockchain madenciliği cihazı ile bir kablosuz ağ geçidi arasındaki bir kombinasyon olan Hotspot’lar olarak bulunuyor. Bu sayede merkeziyetsiz bir ağ oluşturuluyor. Yakın zamanda Helium Cüzdan Uygulamasını piyasaya süren projenin yerel token’ı HNT’de bundan oldukça etkilendi. 8.7 dolar seviyesinden hafta içerisinde 12.30 dolara kadar çıkan HNT, sert bir düzeltme ile 10 dolar bandına geri çekildi.

Kripto Dünyasinda Yatirimcisini Sevindirenlerde Bu Hafta 2

Unus Sed Leo (LEO): Yüzde 14 Artış

UNUS SED LEO tokeni iFinex platformu için oluşturulmuş bir yardımcı token olarak karşımıza çıkıyor. Ancak Binance Coin veya KuCoin Shares tokeni gibi diğer benzer tokenlerin aksine, Bitfinex borsası için bir mali krize yanıt olarak yaratılmıştır.

Bu finansal krizin kaynağı çeşitli hükümetlerin geleneksel bankacılık sistemini kullanmakta zorluk çekmesinin ardından 2018 yılında iFinex’in bankacılık hizmetleri için kullandığı bir finansal hizmetler şirketi olan Crypto Capital Corp.’tan fonlara el koymasıyla 850 milyon dolarlık kayıp oldu.

Son olarak hafta içerisinde hızlı bir yükseliş yaşayan Token, oldukça istikrarlı bir şekilde yüde 14’lük bir atış yaşadı.

Kripto Dünyasinda Yatirimcisini Sevindirenlerde Bu Hafta 3

Thete Network (THETA): Yüzde 10 Artış

Theta, açık kaynaklı Blockchain protokolü ve merkezsiz uygulamaların (dApps) inşa edilmesini sağlayan bir platform olarak karşımıza çıkıyor. Merkezsiz ve kişiler arası (P2P) video ağı, bant genişliğinin kolayca içerik üretiminde kullanılmasını hedefleyen proje kullanıcılarına video izledikçe hesaplama güçlerini harmanlarlar ve karşılığında THETA token verir.

Projenin yerel token’ı olan THETA ise son bir hafta içerisinde oldukça dalgalı da olsa kısmen iyi bir performans gösterdi. Öyle ki THEYA son 1 hafta içerisinde yüzde 10 değer kazandı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala