bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,023.15 0.20%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,114.86 0.62%
bnb
BNB (BNB) $ 591.15 0.59%
solana
Solana (SOL) $ 154.79 5.78%
xrp
XRP (XRP) $ 0.532525 0.76%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.461587 0.79%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.160084 0.14%

Kripto Bülten: Kripto ve hisse senetleri

Kripto Bülten’in bu bölümünde kripto ve hisse senetleri arasındaki farkları ayrıntılarıyla aktardık. Kripto para birimleri, kriptografik olarak güvenli dağıtılmış ağlarda çalışan dijital varlıklardır. Bir değişim aracı ve değer deposu olarak kullanılabilirler. Hisse senetleri, bir şirketteki hisselerin kısmi mülkiyetini temsil eder. Farklı varlık sınıfları olsalar da, hem kripto hem de hisse senetleri alınıp satılabilir ve yatırım araçları olarak görülebilir. Kripto Bülten, Melis Sarı’nın sunumuyla sizlerle. 

Kripto ve Hisse Senetleri Arasındaki Farklar Nelerdir? 

Hisse senetleri, hem uzun hem de kısa vadeli getiri sağlayabilen köklü bir varlık sınıfı. Fakat kripto, daha yüksek fiyat oynaklığına ve riske eğilimli daha yeni bir finansal araç. Her iki araç da yatırımcıları cezbederken, kripto para birimleri genellikle daha geleneksel varlıklara bir alternatif olarak görülüyor. Bununla birlikte, her iki pazarda da karlı stratejiler olabilir.

Hem kripto para birimleri hem de hisse senetleri yatırımcılar tarafından zenginlik oluşturmak için kullanılabilir. Yine de, hisse senetlerine yatırım yapmak kriptoya yatırım yapmaktan farklıdır. 

Hisse senetlerinden farklı olarak, kriptoya yatırım bir şirketin hissesine sahip olmakla gelmez.

Kripto ve hisse senetlerinin alım satımı konusunda da büyük farklılıklar var. Borsalar hafta içi sınırlı çalışma saatleri ile çalışırken, gece gündüz her saat herhangi bir dijital para borsasında kripto satın alınabiliyor. Kripto para birimine mi yoksa hisse senetlerine mi yatırım yapmalıyım? diye soran çok yatırımcı var. Her iki varlık sınıfının da avantajları ve sınırlamaları var.  Karar, risk toleransınıza ve diğer tercihlerinize bağlı.

Daha fazlası için BTCHaber TV’yi takip edebilirsiniz. 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Melis Sarı

5 Ağustos 1997 yılında Moskova’da doğdu. Öğrenim hayatına İstanbul’da başlayıp 2014 yılında Fenerbahçe Anadolu Lisesi’nden mezun oldu. Üniversiteyi İstanbul Bilgi Üniversitesi Televizyon Haberciliği ve Programcılığı bölümünde okudu ve 2020 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca kamera önü eğitimleri alarak 2019 yılında Başkent İletişim’de Diksiyon dersleri almaya başladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala