bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,032.69 3.47%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,979.74 1.10%
bnb
BNB (BNB) $ 576.26 0.24%
solana
Solana (SOL) $ 161.59 8.39%
xrp
XRP (XRP) $ 0.514981 1.78%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.452378 2.44%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153012 0.55%

Kazakistan, CBDC Raporları için Harekete Geçti

kazakistan cbdc raporlarini hazirladiadff

Son dönemde birçok ülke merkez bankası dijital para birimleri ile ilgili çalışmalar yapıyor. Son olarak bir hamle de dünyanın en büyük kripto madencilik merkezlerinden biri olan Kazakistan’dan geldi. Kazakistan, dijital tenge olan kendi merkez bankası dijital para birimini (CBDC) piyasaya sürmek için yaptığı analizleri tamamladığını açıkladı.

Kazakistan, CBDC’ye Kademeli Olarak Geçiş Yapmak İstiyor

Amerika Birleşik Devletleri ve Çin’den sonra dünyanın en büyük üçüncü Bitcoin (BTC) madencilik merkezi olan Kazakistan, dijital bir tenge olan şirket içi merkez bankası dijital para birimini (CBDC) piyasaya sürmek için harekete geçti.

kazakistan cbdc raporlarini hazirladiadf

Binance CEO’su Changpeng Zhao, Kazakistan’ın CBDC’sinin kripto borsası tarafından inşa edilen bir blokzincir BNB Chain ile entegre edileceğini duyurdu. Kazakistan Merkez Bankası, kurum içi CBDC’nin 2023 gibi erken bir tarihte kullanıma sunulmasını, işlevselliğin aşamalı olarak genişletilmesini ve 2025 sonuna kadar ticari faaliyete geçilmesini tavsiye etti.

Kazakistan’nın raporunda konu ile ilgili olarak şu ifadelere yer verildi:

Teknolojik iyileştirmeler, altyapı hazırlığı, bir işletim modelinin geliştirilmesi ve düzenleyici bir çerçeve ihtiyacı dikkate alınarak, üç yıl boyunca aşamalı bir uygulamanın sağlanması tavsiye edilir.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala