bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 59,058.82 3.55%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,983.80 3.20%
bnb
BNB (BNB) $ 562.75 3.11%
solana
Solana (SOL) $ 138.04 11.08%
xrp
XRP (XRP) $ 0.519347 3.85%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.455312 5.28%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.132847 8.10%

Kanada, kripto çözümleri arıyor

kanada kripto

Kanada Kraliyet Atlı Polisi (RCMP), kripto para birimlerinin ve NFT‘lerin saklanmasına yardımcı olacak bir dijital varlık çözümü üzerinde çalışıyor. RCMP, ele geçirdiği dijital varlıkları uygun bir şekilde muhafaza etmek istiyor.

Kripto para birimlerinin suç ve suç örgütleri tarafından kullanılması ülkeleride hareketlendirmiş durumda. Özellikle kara para aklamak için kripto kullanımı günden güne artış gösteriyor. Bunun önüne geçmek isteyen ülkeler çeşitli yasal süreçleri yürütüyor. Kanada da bu ülkeler arasında yer alıyor. Kanada’nın güvenlik gücü olan RCMP, süreçleri dahilinde kripto para birimlerinin ve NFT’lerin ele geçirilmesi ile saklanması konusunda bir dijital çözüm üzerinde mesai harcıyor.

kanada kripto kolluk kuvveti

Kanada, kripto ve NFT konusunda çözüm arıyor

Kanada Kraliyet Atlı Polisi (RCMP), kripto para ve değiştirilemez token’lar (NFT’ler) üzerinde dijital çözümler arıyor. RCMP, özellikle dijital varlıkların saklanması konusunda uygun bir çözüm bulmak istiyor.

İlgili taraftan gelen duyuruya göre, el konulan dijital varlıkların saklanmasına yönelik çözüm amacıyla 10 Ağustos tarihine kadar bir ihale devreye girdi. Bu ihale, uygun şartların ortaya çıkmasına yardımcı olacak. Duyuruda, “Merkezi bir depo çözümünün geliştirilmesi, polis memurlarının bu varlıklara kullanıcı dostu bir şekilde el koymasını sağlarken, aynı zamanda söz konusu varlıkların depolanması sırasında çalınmasını önlemek için önemli bir güvenlik sağlayacaktır.” denildi.

RCMP, piyasa değerine göre en iyi 20 kripto blokzinciri için işlemlere odaklandı. Bu işlemlerde, işleme yeteneği ve yeni blokzincirleri desteklemek için ölçeklendirme konusu yer alıyor. RCMP, ihtiyaç duyan kullanıcıların verilerine erişmesine izin vermeyi de hedefliyor.

NFT’ler ise RCMP’nin planlamasında yer alan başka bir konu oldu. RCMP, Ethereum, Solana ve Polygon tabanlı NFT’lerin tutulmasını gerekli gördü. Bu depoda yer alacak diğer özellikler, özel anahtarların korunması ve günlük otomatik doğrulama gibi çeşitli aktiviteleri kapsıyor. Diğer taraftan, proje için android tabanlı yerel bir uygulama da devreye sokulacak. Daha önce Kanada’nın kolluk kuvvetleri, siber suçları araştırmada Chainalysis’in yazılımını kullanmaya başlamıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala