bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,014.69 2.41%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,977.59 0.15%
bnb
BNB (BNB) $ 575.91 1.04%
solana
Solana (SOL) $ 161.44 6.24%
xrp
XRP (XRP) $ 0.515948 1.01%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.453379 1.34%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153081 0.26%

Kaiko, Binance – ABD anlaşmasının etkilerini yorumladı

Binancein Pazar Payi Yilik En Dusuk Seviyesinde

İşlem hacmi en büyük kripto borsası Binance’in ABD hükümeti ile yaptığı 4,3 milyar dolarlık anlaşma piyasa dinamiklerini değiştirdi. Binance’in ABD Adalet Bakanlığı ile yapılan anlaşma, borsanın kimlik doğrulama gibi kurallara uymasını zorunlu kılarken SEC aksi bir durum olmadığı takdirde kripto alım-satım platformuna yeni soruşturma açmayacağını garanti etti.

Kripto araştırma şirketi Kaiko hazırladığı raporda anlaşmanın detaylarını ve sektör üzerindeki etkilerini değerlendirdi. Anlaşmanın ardından spot Bitcoin yatırım fonları (ETF) üzerindeki spekülasyonlar arttı. Uzmanlar, Binance gelişmesinin ETF başvuruları üzerinde doğrudan bir etki yaratmasını beklemezken yatırımcıların umudu canlandı. Bloomberg analistleri SEC’in spot kripto fonlarına Ocak ayında onay vermesini bekliyor.

Rakip borsalar kazançlı çıktı

Kaiko, Binance gelişmesinin rakip borsalar üzerindeki etkisini de inceledi. Araştırmacılar, Coinbase hisselerindeki yükselişe dikkat çekti. COIN kodlu hisse senetleri Kasım ayı boyunca yüzde 75, 21 Kasım tarihli anlaşmanın ardından günümüze kadar yüzde 26 değer kazandı.

COIN 2023 12 02 13 02 42 ba676

Binance’in anlaşma sonrasındaki iç verilerine odaklanan uzmanlar borsadan önemli miktarda çıkış olmasına rağmen bir likidite sorunu gözlemlemedi. Kaiko verilerine göre Coinbase ve Bybit borsaları Bitcoin ticaretinden aldıkları payı bir miktar arttırırken Binance’da kayıplar sınırlı kaldı.

kaiko btc rapor

En büyük kripto borsasının ABD ile anlaşmasını olumlu yorumlayan Kaiko analistleri, sektör adına önemli bir belirsizliğin ortadan kalktığını vurguladı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala