bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,717.07 0.28%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,138.23 0.31%
bnb
BNB (BNB) $ 592.56 0.36%
solana
Solana (SOL) $ 145.47 1.04%
xrp
XRP (XRP) $ 0.529653 0.71%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.460633 1.66%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.161119 0.02%

Julian Assange NFT’si, AssangeDAO Tarafından Satın Alındı

Julian Assange NFTsi AssangeDAO Tarafindan Satin Alindi

Kripto dünyasında da sıkça adı geçen ve döneminde büyük yankı uyandıran WikiLeaks’ın Kurucusu Julian Assange, isminden söz ettirmeyi hâlâ sürdürüyor. Öyle ki Assange’ı serbest bırakmak amacıyla geçen hafta kurulan bir cypherpunks kuruluşu olan AssangeDAO, dijital sanatçı Murat Pak tarafından Julian Assange adına oluşturulan bir NFT‘yi satın aldı.

AssangeDAO, Julian Assange x Pak NFT adlı NFT için 53 milyon dolar ödedi.

Julian Assange x Pak

Julian Assange NFT’si, AssangeDAO Tarafından Alındı

Özellikle CryptoPunck akımının kurucularından biri olarak kabul edilen Julian Assange, İngiltere’de tutuklu bulunurken, ABD’ye iade edilmesi hâlâ gündemde. Kısa bir süre önce İngiltere Temyiz Mahkemesi’ne başvuru hakkı kazananan Assange, hayranları tarafından özgürlüğe kavuşması adına birçok destek aldı.

Öyle ki Assange, Julian Assange’ı kurtarmak için kurulan AssangeDAO, 4 gün içerisinde 17.500 Ethereum (ETH) toplamayı başardı.

AssangeDAO bu destek sayesinde, NFT için verebileceği maksimum teklifi sundu. Salı günü, Julian Assange’ın kardeşi ve AssangeDAO’nun temel katkılarından biri olan Gabriel Shipton, DAO’nun yönetim forumunda AssangeDAO’nun, NFT’ye maksimum teklifini vermesi gerektiği yönünde bir teklif sundu. Teklifte, “Bunun, AssangeDAO’nun Julian Assange’ın kurtuluşuna yardımcı olması için en iyi sonuç olduğuna inanıyoruz” diye belirtildi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala