bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,082.71 1.32%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,066.26 1.73%
bnb
BNB (BNB) $ 573.57 0.68%
solana
Solana (SOL) $ 169.37 1.76%
xrp
XRP (XRP) $ 0.507972 2.49%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.468715 3.09%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149037 2.55%

JPEX skandalında yeni gelişme: 11 milyon dolara el konuldu

jpex

JPEX skandalında yeni bir gelişme yaşandı. Hong Kong polisi, JPEX davasında 11 milyon dolar değerinde mal varlığını ele geçirdi. Ele geçirilen varlıklar arasında nakit, dijital varlık ve gayrimenkuller yer aldı. 175 milyon dolarlık varlığın kayıp olduğu bildirilmişti.

Hong Kong'da ilk lisans verildi

Hong Kong alarma geçti, 11 milyon dolara el konuldu

Hong Kong polisinin, JPEX skandalı ile ilgili operasyonları sürüyor. South China Morning Post tarafından yayınlanan haberde, polisin şu ana kadar 12 kişiyi tutukladığı belirtildi. Polis, 8 milyon Hong Kong dolarından (1 milyon dolar) fazla nakit paranın yanı sıra gayrimenkul ve dijital para dahil 9,8 milyon dolarlık varlığa el koydu.

JPEX borsasından yapılan vurgunun ardından 175 milyon doların kayıp olduğu bildirilmişti. 2 binden fazla kişinin mağdur olduğu olay, ülkedeki en büyük dolandırıcılık vakalarından biri olarak tanımlanmıştı.

Polis, JPEX kripto borsasının arkasındaki kilit operatörlerin aktif olarak aradığını duyurdu. Skandalın elebaşlarının arandığı ve yakalanmalarının davanın çözülmesinde önemli bir faktör olduğu ifade edildi. JPEX yöneticileri, yetkisiz kripto platformu işletmek ve milyonlarca dolarlık vurgun ile suçlanıyor.

Hong Kong, JPEX skandalının ardından alarma geçmişti. Kolluk birimleri, gelecekte bu tür dolandırıcılıklardan kaçınmak için özel önlemler almak üzere ülkenin düzenleyicileri ile birlikte çalıştıklarını bildirdi.

Yerel polisin yatırım yaparak paralarını kaybeden mağdurlardan 2 bin 369 şikayet aldığı kaydedildi. Borsa ile ilişkili üç JPEX teknik destek çalışanının yanı sıra iki YouTuber, Chan Wing-yee ve Chu Ka-fa’nın da bulunduğu 12 kişi tutuklandı.

Hong Kong Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlemler Komisyonu (SFC) da şüpheli kripto ticaret platformlarının halka açık bir listesini yayınlayacağını duyurmuştu. Borsa bir süre önce para çekme işlemlerini caydırıcı hale getirmek için ücretleri 999 USDT’ye yükselmişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala