bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 65,438.53 1.02%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,938.15 2.57%
bnb
BNB (BNB) $ 568.86 2.77%
solana
Solana (SOL) $ 158.65 1.77%
xrp
XRP (XRP) $ 0.515202 0.53%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.460096 1.74%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149913 3.37%

Hong Kong’da JPEX alarmı: 178 milyon dolarlık vurgun

Hong Kong Bitcoin

Kripto merkezi olma hedefiyle birçok yeni uygulamayı hayata geçiren Hong Kong, JPEX skandalı ile sarsıldı. Kripto borsası JPEX skandalının maliyeti 178 milyon dolar olarak tahmin edildi. Bölgedeki en büyük dolandırıcılık olarak tanımlanan skandaldan 2 binin üzerinde yatırımcı etkilendi. JPEX skandalının ardından ‘şüpheli’ kripto platformlarının açıklanacağı bildirildi.

JPEX dolandırıcılığı ile ilgili aralarında fenomen, YouTuber ve borsa çalışanlarının yer aldığı 11 kişi gözaltına alındı. Borsa, lisans başvurusunda bulunmamış olmasına rağmen Hong Kong‘da faaliyet yürütmekle suçlandı. Hong Kong polisi, JPEX borsasının liderlerinin hala serbest olduğunu açıkladı ve Interpol’den yardım istediklerini bildirdi. JPEX, 15 Eylül’de para çekme ücretlerini 999 Tether’e yükseltmişti.

Skandal, ilk olarak 13 Eylül’de Hong Kong finansal düzenleyicisinin açıklaması ile gündeme geldi. Kurum, borsanın binden fazla şikayet aldığını ve 128 milyon doların üzerinde meblağın kayıp olduğunu bildirmişti.

Hong Kongun Kapisi Cine Acilir mi4

JPEX skandalının ardından harekete geçildi

Hong Kong Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlemler Komisyonu (SFC), şüpheli kripto ticaret platformlarının halka açık bir listesini yayınlayacağını duyurdu. Düzenleyici kurum, kendi yetki alanındaki düzenlenmemiş kripto platformlarıyla mücadele çabalarını artırma sözü verdi. SFC’den yapılan açıklamada lisanslı, lisanslı sayılan, kapatılan ve başvuru bekleyen bütün platformların kamuya açıklanacağı belirtildi.

SFC ayrıca, web sitesinde şüpheli kripto platformlarının listesini yayınlayacağını bildirdi. SFC İcra Direktörü Christopher Kit Wilson, JPEX’in Temmuz 2022’de uyarı listesine alındığını söyledi. Wilson, SFC’nin konu ile ilgili birden fazla tarafı içeren karmaşık bir soruşturma başlattığını ifade etti. Kurumun yöneticisi, soruşturmanın Nisan 2023’te kuruluşun ilk resmi yatırımcı şikayetini almasının ardından derinleştirildiğini paylaştı.

Wilson, “Haziran 2023’te AMLO (Kara Para Aklamayı Önleme Yönetmeliği) tam olarak yürürlüğe girdi. O dönemde daha resmi dolandırıcılık soruşturması başlatıldı. Bu soruşturmanın bir sonucu olarak 13 Eylül’de resmi uyarı yayınladık ve konuyu polise havale ettik” ifadelerini kullandı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala