bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,357.71 1.63%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,013.72 1.92%
bnb
BNB (BNB) $ 577.60 1.95%
solana
Solana (SOL) $ 148.67 3.14%
xrp
XRP (XRP) $ 0.524172 3.00%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.441835 2.80%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150167 4.34%

Joe Biden, Teknoloji Şirketlerini Yapay Zeka Risklerini Ele Almaya Çağırdı

joe biden reuters 1526440

Son dönemde yapay zeka ile ilgili olarak birçok değerlendirmelerde bulunuluyor. Son olarak Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden yaptığı açıklamada, yapay zeka (AI) konusunun hala belirsiz olduğunu belirterek, teknoloji firmalarının ürünlerini halka sunmadan önce güvenli olduklarından emin olmaları gerektiğini vurguladı.

Joe Biden’dan Teknoloji Şirketlerini Yapay Zeka Çağrısı

ABD Başkanı Joe Biden, teknoloji şirketlerini yapay zeka risklerini ele almaya çağırdı. Başkan Biden, toplum, ulusal güvenlik ve ekonomiye yönelik potansiyel riskleri ele alma gereğini vurgulayarak, teknoloji şirketlerini halka açıklanmadan önce güvenli yapay zeka ürünlerine öncelik vermeye çağırıyor.

722475Image1

Bilim ve teknoloji danışmanlarıyla yaptığı toplantıda Biden, yapay zekanın hastalık ve iklim değişikliği gibi sorunlarla mücadelede faydalı olabileceğini kabul etti. Ancak toplum, ulusal güvenlik ve ekonomiye yönelik olası riskleri ele almanın önemini vurguladı.

Başkana göre, sosyal medya, güçlü teknolojilerin, onlara karşı koruma sağlayacak uygun önlemlerin yokluğunda sahip olabileceği olumsuz etkiyi zaten gösterdi. Biden, “Güvenlik önlemlerinin olmamasının, özellikle gençler arasında akıl sağlığı, öz-imgeler, duygular ve umutsuzluk üzerindeki etkisini görüyoruz” dedi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala