bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 65,509.55 0.67%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,951.44 2.01%
bnb
BNB (BNB) $ 571.24 2.15%
solana
Solana (SOL) $ 162.03 0.63%
xrp
XRP (XRP) $ 0.517054 0.20%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.464099 1.14%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150034 4.41%

Inverse Finance, Hack Saldırısında 15 Milyon Dolar Kaybetti

inverse finance hack saldirisinda 15 milyon dolar kaybetti

DeFi sektörünün hızla gelişmesi ile birlikte bu alandaki hack saldırıları da çoğalmış durumda. Son olarak protokolü Blockchain analitik firması PeckShield tarafından elde edilen bilgilere göre DeFi protokolü Inverse Finance hacklendi. Inverse Finance hack saldırısı sonucunda 15 milyon dolar değerinde kripto para kaybetti.

Durum ilk olarak bir Blockchain analitik firması PeckShield tarafından fark edildi. Söz konusu hack haberini PeckShield, Twitter hesabı üzerinden paylaştı.

Inverse Finance, Hack Olayı ile İlgili Uyarı Yayınladı

DeFi protokolü Inverse Finance’in arakasında ekip, bu sabah söz konusu hack saldırısını resmi Twitter hesapları üzerinden doğruladı. Ayrıca ekip saldırı ile ilgili olarak Inverse Finance’in Discord sunucusunda “Şu anda durumu ele alıyoruz, lütfen resmi bir duyuru bekleyin.” şeklinde bir uyarı yayınladı.

Blockchain analitik firması PeckShield tarafından elde edilen son bilgilere göre saldırının bu sabah saatlerinde gerçekleştiğini gösteriyor. Kaybedilen fonlar ise ETH, WBTC ve DAI olarak ifade edildi. 

Ayrıca belirtmek gerekirse Blockchain verileri , istismar edilen ETH varlıklarının bir kısmının saldırının meydana geldiği bir saat içinde Ethereum ağındaki popüler bir işlem karıştırıcısı olan Tornado Cash’e gönderildiğini gösteriyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala