bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,931.93 0.03%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,117.31 0.58%
bnb
BNB (BNB) $ 580.29 0.18%
solana
Solana (SOL) $ 173.53 1.78%
xrp
XRP (XRP) $ 0.521502 0.33%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.479974 0.01%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153359 1.01%

İngiltere ve Avrupa, Kripto Düzenlemesinde ABD’den Ayrışıyor

Ingiltere ve Avrupa Kripto Duzenlemesinde ABDden Ayrisiyor

Kripto para düzenleme çalışmaları son aylarda ciddi hız kazandı. 2023 yılının ilk günlerinden itibaren dünyanın farklı bölgelerindeki ülkelerden düzenlemelere yönelik gelişmeler yaşanıyor. Kripto endüstrisinde yasalaştırma sürecinde ABD başı çekiyor. ABD’den agresif tutumuna karşılık Avrupa ve İngiltere kendi yöntemlerini benimsiyor.

ABD’de ocak ayından bu yana SEC rüzgarı esiyor. Amerikan Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu (SEC) hedefinde özellikle staking ve stablecoin şirketleri bulunuyor. Nexo, Kraken, Paxos gibi şirketlere yönelik soruşturmalar kripto endüstrisinde şok dalgası yarattı. ABD’nin kripto para-menkul kıymet ekseninde oldukça katı bir tavır izlediği söylenebilir. SEC Başkanı Gary Gensler, Bitcoin dışında bütün kripto varlıkların menkul kıymet niteliği taşıdığını ifade etti.

Ingiltere ve Avrupa Kripto Duzenlemesinde ABDden Ayrisiyor2

İngiltere ve Avrupa, ABD’den Farklı Yaklaşım Benimsiyor

Atlantik’in diğer tarafında ise kripto endüstrisine yönelik farklı bir yaklaşım benimseniyor. Birleşik Krallık Hazinesi, şubat ayında kripto düzenlemesi için danışma belgesi yayınladı. Bu belgede kripto için ayrı bir düzenleyici mekanizma olmayacağı belirtildi. Amacın kripto ve geleneksel finans arasındaki farklılıklar gidermek olduğu ifade edildi. Ayrıca bu belgede stablecoin‘lere yasaklanmayacağına da yer verildi. Söz konusu kripto paydaşları tarafından olumlu karşılandı.

Avrupa Birliği ülkeleri de MiCA düzenlemesi üzerinde anlaşmıştı. Düzenlemenin Avrupa Parlamentosu’ndaki oylaması teknik nedenlerden dolayı Nisan 2023’e ertelenmişti. AB, MiCA ile kripto para borsalarına lisans zorunluluğu getirecek. Aynı zamanda stablecoin’lerde düzenleme altına alınacak ve teminat zorunluluğu olacak. Kara parayı önleme terör finansmanı gibi faaliyetlerin önüne geçmek için kimlik doğrulaması mecburi olacak.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala