bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 58,822.76 2.45%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,994.40 1.82%
bnb
BNB (BNB) $ 560.35 1.44%
solana
Solana (SOL) $ 136.92 3.99%
xrp
XRP (XRP) $ 0.52166 1.69%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.455793 2.01%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.131869 4.08%

İngiltere Merkez Bankası, CBDC tasarımı için mesai harcıyor

İngiltere CBDC

İngiltere Merkez Bankası (BoE), dijital para birimi (CBDC) için tasarım aşamasına girerken, dijital pound danışma grubu için akademisyenler arıyor.

Akademik Danışma Grubu’nun karar alma sorumluluğu yok

İngiltere Merkez Bankası (BoE), Çarşamba günü yaptığı duyuruda ülke merkez bankası dijital para birimi (CBDC) için Akademik Danışma Grubu kurduğunu duyurdu. Banka, dijital para birimin tasarım aşamasına girerken, Akademik Danışma Grubu’na akademisyenler arıyor.

CBDC

Banka, ülkenin CBDC çalışmalarına yardımcı olan hükümetin finans kolu ile birlikte akademisyenlerin ve araştırmacıların gruba katılmaya ilgi duyduklarını söyledi. Akademik Danışma Grubu’nun finans, ekonomi, işletme ve daha birçok alandaki uzmanları bir araya getirmesi amaçlanıyor. Merkez bankası, akademisyenlerin CBDC’nin tasarlanması, uygulanması ve işletilmesinin pratik zorluklarını anlamalarına yardımcı olmalarını istiyor.

BoE, yaptığı açıklamada, “Para politikası, finans, rekabet ekonomisi, endüstriyel organizasyon, davranış bilimi, hukuk, inovasyon teorisi, pazarlama ve işletme dahil olmak üzere dijital pound üzerindeki çalışmalarımızla ilgili uzmanları bir araya getireceğiz” dedi.

CBDC Akademik Danışma Grubu‘nun herhangi bir karar alma sorumluluğu olmayacak. Bilgi ve araştırma alışverişi için bir platform görevi görecek. BoE, “Bu grup aracılığıyla, perakende CBDC ile ilgili bir dizi konuda uzman akademik girdi oluşturmayı ve disiplinler arası tartışmaları teşvik etmeyi amaçlıyoruz.” ifadelerinde bulundu.

Birleşik Krallık, Şubat ayında bir CBDC istişaresi başlattı. Birleşik Krallık tarafından henüz bir CBDC uygulamaya koyma kararı alınmamış olsa da, gelecekte dijital bir sterline ihtiyaç duyulmasının muhtemel olduğu sonucuna varıldı. Proje üzerindeki çalışmalar artık tasarım aşamasına geçti. BoE, “Önümüzdeki 2-3 yıl boyunca, dijital bir pound için teknoloji ve politika gereksinimlerini inceleyeceğiz” dedi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala