bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,939.94 0.79%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,100.57 3.00%
bnb
BNB (BNB) $ 580.02 0.00%
solana
Solana (SOL) $ 172.90 2.80%
xrp
XRP (XRP) $ 0.523454 0.36%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.48116 1.41%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.154915 1.15%

IMF, Küresel Merkez Bankası Dijital Para Platformu Üzerinde Çalışıyor

imf kuresel merkez bankasi dijital para platformu uzerinde calisiyor

International Monetary Fund (IMF), Blockchain alanında çalışmalarına devam ediyor. IMF Genel Müdürü Kristalina Georgieva, IMF’nin yeni çalışması hakkında açıklama yaptı.

IMF Cephesinden Küresel Merkez Bankası Dijital Para Platformu Adımı

IMF Genel Müdürü Kristalina Georgieva Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Uluslararası Para Fonu’nun (IMF) ülkeler arasındaki işlemleri mümkün kılmak adına merkez bankası dijital para birimleri (CBDC) için bir platform üzerinde çalıştığını söyledi. Kristalina Georgieva konu hakkında yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

CBDC’ler parçalanmış ulusal teklifler olmamalıdır… Daha verimli ve daha adil işlemler için ülkeleri birbirine bağlayan sistemlere ihtiyacımız var. Bu noktada birlikte çalışabilirliğe ihtiyacımız olduğunu söyleyebilirim. Bu nedenle IMF’de küresel bir CBDC platformu kavramı üzerinde çalışıyoruz.

IMF, merkez bankalarının dijital para birimleri için küresel birlikte çalışabilirliğe imkân sağlayacak ortak bir düzenleyici çerçeve üzerinden uzlaşmasını istiyor. Daha önce yapılan açıklamalarda, ortak bir platform üzerinde anlaşmaya varılamamasının, muhtemelen kripto para birimleri tarafından doldurulacak bir boşluk yaratacağı dile getirilmişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala