bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,894.92 0.55%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,112.81 0.10%
bnb
BNB (BNB) $ 578.30 0.86%
solana
Solana (SOL) $ 172.52 1.54%
xrp
XRP (XRP) $ 0.522249 0.76%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.481363 0.46%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153036 1.93%

Merkez Bankalarından CBDC Atağı

Merkez Bankalarindan CBDC Atagi2222

Merkez bankalarının çevrimdışı ödemeler dahil 30’dan fazla CBDC kullanımını başarıyla test ettiği açıklandı. Bank for International Settlements (BIS) ile Bank of England (BoE) tarafından gerçekleştirilen bir deney, merkez bankası dijital para birimi ödeme senaryolarını kolaylaştırabileceğini ortaya koydu. İki kurum, para otoriteleri ile özel sektörü birbirine bağlamanın yollarını test etti.

Merkez Bankalarindan CBDC Atagi333

Merkez Bankalarından 30’dan Fazla CBDC Testi

Merkez bankaları, CBDC çalışmalarını hızlandırdı. Bankalar, çevrimdışı ödemeler dahil 30’dan fazla CBDC kullanımını başarıyla test etti. Çalışmada BIS Londra İnovasyon Merkezi ve İngiltere Merkez Bankası, 30’da fazla CBDC kullanım örneği için 33 uygulama geliştirdi. Çalışma kapsamında API katmanının farklı defterlerle çalışabileceği de ortaya konuldu.

BIS Innovation Hub Londra Merkezi Başkanı Francesca Hopwood Road, Rosalind Projesi’nin bir API katmanının perakende CBDC‘yi nasıl destekleyebileceğini ve ödemeleri nasıl kolaylaştırabileceğini incelediğini söyledi. Road, piyasanın projeye yanıt verebileceğini ifade etti.

BIS, nisan ayında BoE ile birlikte Project Meridian ile ilgili bir rapor yayınlamıştı. Projede, bankalar arası işlemlerin yürütülmesinde dağıtık defter teknolojisinin kullanımını başarıyla test edilmişti. Dijital pound konusunda çalışmalarını sürdüren BoE, potansiyel bir CBDC‘nin merkezi deftere ve API’ye sahip olacağını bildirdi. Blockchain ağı Quant, Rosalind projesinin bir parçası olduğunu açıklamıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala