bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,032.69 3.47%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,979.74 1.10%
bnb
BNB (BNB) $ 576.26 0.24%
solana
Solana (SOL) $ 161.59 8.39%
xrp
XRP (XRP) $ 0.514981 1.78%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.452378 2.44%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153012 0.55%

Hong Kong, İlk Kripto Vadeli ETF’lerini Piyasaya Sürdü

hong kong ilk kripto vadeli etflerini piyasaya surdur

Son dönemde borsada işlem gören fonlara (ETF) olan ilgi bir hayli artmış durumda. Son olarak ABD’de listelenen kripto para birimi vadeli işlemlerini takip eden iki borsa yatırım fonu (ETF), sektörün çöküşüne meydan okuyarak, Hong Kong borsasında ilk kez sahneye çıkmadan önce toplamda 73,6 milyon dolar topladı.

Hong Kong, İlk Kripto Vadeli ETF’lerini Piyasaya Sürüyor

CSOP Asset Management tarafından yönetilen ETF’ler, şu anda Hong Kong Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlemler Komisyonu (SFC) tarafından izin verilen tek kripto para birimi varlıkları olan ABD’deki CME borsasında listelenen Bitcoin ve Ethereum vadeli işlemlerine yatırım yapıyor.

hong kong ilk kripto vadeli etflerini piyasaya surdufgrfg

CSOP niceliksel yatırım başkanı Yi Wang, konu ile ilgili olarak şu şekilde açıklama yaptı:

Bazı kripto platformlarını etkileyen son likidite sorunlarından sonra gelen iki kripto vadeli ETF’miz, Hong Kong’un sanal varlıkların geliştirilmesi konusunda açık fikirli olduğunu gösteriyor.

FTX’in geçen ayki çöküşünden hemen önce SFC, Ekim ayında perakende yatırımcıların kripto para birimleri ve ETF ticareti yapmasına izin vermek için bir istişare başlatacağını söyledi. Düzenleyici kurum başlangıçta katılımın profesyonel yatırımcılarla sınırlandırılmasını önermişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala