bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,600.50 1.46%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,001.32 0.51%
bnb
BNB (BNB) $ 598.12 2.29%
solana
Solana (SOL) $ 144.84 1.96%
xrp
XRP (XRP) $ 0.520659 0.10%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.458202 3.69%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.147437 1.27%

Hindistan’da Kripto Paralara Vergi Geliyor! Bitcoin Gelişmeleri

Kripto Bülten yeni bölümü ile yayında. Her hafta olduğu gibi bu haftada kripto para piyasası hareketliydi. Şimdi birlikte bu hafta yaşanan önemli gelişmelere birlikte göz atalım.

Bitcoin Gelişmeleri

-Kripto para topluluğunun önde gelen figürlerinden biri haline gelen MicroStrategy, şirketler için Bitcoin’i bilançolarına eklemenin faydalarını ve çeşitli Bitcoin girişimleri hakkında eğitimlerin yer aldığı “Bitcoin for Corporations” adlı iki günlük bir konferans düzenledi.

-Kripto para birimleri son zamanlarda öyle hızlı benimsenmeye başladı ki kullanım alanları da bazen akıl almaz şekilde genişliyor. Duruma bir örnekte KISS solisti Ciin Simıns’dan geldi. Las Vegas’taki 13,5 dolarlık malikanesini satışa çıkarttı. Hemen hemen her alanda kabul görmeye başlayan kripto para birimleri bu kez KISS solisti Gene Simmons’ın Las Vegas’taki malikanesinin satışı için kullanılacak.

-2022 Bütçe konuşmasında Hindistan Maliye Bakanı Nirmala Sitharaman, dijital varlıkların transferinden elde edilen her türlü gelirin yüzde 30 oranında vergilendirileceğini açıkladı. Google’ın ana şirketi Alphabet’in CEO’su Sindar Piçai blockchain endüstrisini ve Web3 evrenini yakından takip ettiğini söyledi. Pichai, blockchain ve Web3’ü heyecan verici bulduğunu ve şirketinin de bu yolda ilerlemeye odaklandığını aktardı.

-Her yıl ABD’nin Kaliforniya eyaletinde düzenlenen müzik ve sanat festivali Coachella, NFT koleksiyonunu yakında başlatacak. Bu NFT koleksiyonun en önemli özelliği ise satın alan kişilere ömür boyu geçerli olacak festival bileti verilecek olması. Coachella, Collectibles isimli NFT koleksiyonu için kripto para borsası FTX US ile bir iş birliği yaptı. 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala