bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 59,362.90 2.41%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,012.45 1.50%
bnb
BNB (BNB) $ 563.29 0.99%
solana
Solana (SOL) $ 140.26 5.08%
xrp
XRP (XRP) $ 0.52184 1.45%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.459034 2.13%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.133597 3.60%

Gürcistan, CBDC için Ripple’ı seçti

ripple raporunda dikkat ceken blockchain detayi

Blockchain şirketi Ripple ile Gürcistan, merkez bankası dijital para birimi için iş birliği yaptı. İş birliği kapsamında Ripple, Gürcistan’ın CBDC’si Dijital Lari’ye güç verecek. Gürcistan Ulusal Bankası, Dijital Lari’nin hükümet, işletmeler ve bireysel kullanıcılar için faydalarını değerlendirmek üzere CBDC platformunu kullanacak.

Ripple Avrupayi hedefliyor Iki ulkede lisans basvurusu22

Ripple’dan bir ülkede daha CBDC iş birliği

Gürcistan Ulusal Bankası (NBG), Dijital Lari’yi geliştirmek için resmi teknoloji ortağı olarak blockchain ödeme ağı Ripple Labs’ı seçti. Ripple‘ın CBDC Platformu aracılığıyla Dijital Lari pilot girişiminin uygulanması ve dağıtımı gerçekleştirilecek. Gürcistan Ulusal Bankası, Dijital Lari’nin potansiyel uygulamalarını değerlendirecek.

Banka, değerlendirme süreci için dokuz şirket belirlemişti. Bu şirketler arasında Ripple, AUGENTIC GmbH, Bitt Inc., Broxus Holdings Ltd., Currency Network Ltd., DCM Corp Limited gibi önemli kuruluşlar yer aldı.

Nihai aşamada ise Ripple, Dijital Lari girişimi için tercih edilen protokol oldu. Bankadan yapılan açıklamada, proje hedeflerinin anlaşılması ve potansiyel uygulamaları gibi faktörlerin göz önünde bulundurulduğu belirtildi. Ripple, son aylarda CBDC çalışmalarını hızlandırmıştı. Şirket, bu çerçevede Kolombiya Merkez Bankası ile de iş birliği gerçekleştirmişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala