bitcoinBTC/TRY
1.268.851,79 TL 2,76%
ethereumETH/TRY
65.509,77 TL 1,42%
tetherUSDT/TRY
28,88 TL 0,33%
bnbBNB/TRY
6.650,66 TL 0,87%
xrpXRP/TRY
18,11 TL 1,55%
solanaSOL/TRY
1.820,78 TL 3,53%
usd-coinUSDC/TRY
28,90 TL 0,05%
staked-etherSTETH/TRY
65.593,35 TL 1,40%
cardanoADA/TRY
12,86 TL 9,42%
dogecoinDOGE/TRY
2,92 TL 10,73%

Paylaş

Fed üyesinden CBDC açıklaması: “Henüz ikna olmadım”

fed

Fed Üyesi Michelle Bowman, ABD merkez bankası dijital para birimi için henüz ikna edici bir argüman görmediğini söyledi. Ayrıca Bowman, diğer alternatiflerin finansal zorlukları çözebileceğini de sözlerine ekledi.

“Henüz ikna olmadım”

Fed üyelerinden Michelle Bowman, bir ABD merkez bankası dijital para biriminin diğer alternatiflerin çözemediği sorunları çözeceğine dair henüz ikna edici bir argüman görmediğini söyledi.

Bowman, finansal katılım ve ödeme sistemindeki sürtüşmelerin ele alınması da dahil olmak üzere, bir CBDC lehine yapılan argümanların sadece CBDC’lere özgü olmayabileceğini belirtti.

Harvard Hukuk Fakültesi tarafından düzenlenen bir yuvarlak masa toplantısında konuşan Bowman, “Bunların hepsi önemli konular. Henüz bir ABD CBDC’sinin bu sorunlardan herhangi birini alternatiflerinden daha etkili veya verimli bir şekilde ya da tüketiciler ve ekonomi için daha az aşağı yönlü riskle çözebileceğine dair ikna edici bir argüman görmedim.” ifadelerini kullandı.

Geçmişte CBDC’ler konusunda tereddütleri olan Bowman, FedNow ve diğer uygulamaların bu zorlukları çözebileceğini bildirdi. Yaz aylarında faaliyete geçen FedNow, finans kuruluşlarının gerçek zamanlı olarak anında ödeme gönderip almasına olanak tanıyarak işlemlerin tamamlanma süresini kısaltıyor.

Bowman, “FedNow ve benzer bir özel sektör hizmeti, günlük ödemelerin daha hızlı ve daha rahat yapılmasına yardımcı olmak, tüketicilerin aynı gün erişimle anında para almasına ve küçük işletmelerin işlem gecikmeleri olmadan nakit akışlarını daha verimli bir şekilde yönetmesine olanak sağlamak için tasarlanmıştır.” dedi ve ekledi:

“Gelecekteki yenilikler, ödeme sistemlerindeki sürtüşmeleri ve finansal katılımı daha etkili bir şekilde ele almak için bu hizmetleri daha da geliştirebilir.”

Hayati önem taşıyor

Fed bir CBDC çıkarma olasılığını araştırıyor, ancak bir yetkili Eylül ayında merkez bankasının henüz bunu geliştirmeye yakın olmadığını söyledi. Merkez bankası geçen yıl bir CBDC’nin artılarını ve eksilerini inceleyen bir rapor yayınladı ve bir CBDC çıkarmak için Kongre’nin desteğine ihtiyaç duyacağını söyledi.

Ancak Bowman, diğer ülkeler CBDC’leri takip etmeye devam ettikçe araştırmanın hala hayati önem taşıdığını söyledi. Atlantik Konseyi’ne göre şu ana kadar gayri safi yurtiçi hasılanın yüzde 98’ini temsil eden 130 ülke CBDC’yi araştırıyor.

Beyza Nur Kızıldemir

Beyza Nur Kızıldemir

Beyza Nur Kızıldemir 6 Temmuz 1997 tarihinde Bursa’da dünyaya geldi. İlkokul, ortaokul ve lise yıllarını Bursa’da geçirdi. Şu an İstanbul’da yaşıyor. Çocukluğundan bu yana tiyatro, müzik, sinema ve edebiyata ilgi duydu, zaman zaman bu branşlarda eğitimler aldı. İstanbul Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı mezunu olan Beyza, aynı zamanda Gazetecilik bölümü ile de çift anadal yaptı. Öğrencilik yıllarında üniversitenin resmi yayın organı İletim Gazetesi’nde muhabir ve editör olarak çalıştı. Aynı yıl Vatan Gazetesi’nin kitap ekinde editör stajını tamamladı. Eğitim ve iş hayatı daima iç içe olan Beyza, satış danışmanlığından garsonluğa kadar pek çok iş tecrübesi edindi ve hayatı tanıdı. Work and Travel programıyla 3 buçuk ay ABD’de yaşadı. Mezun olduktan sonra Akşam Gazetesi’nde profesyonel meslek hayatına adım attı. Burada SEO editörü ve gündem editörü olarak toplamda yaklaşık 2 yıl görev aldı. Farklı sektörlerde deneyim edinme arzusuna kapılan Beyza, Günışığı Kitaplığı’nın basın tanıtım sorumluluğunu üstlendi. Yazma sevdası ağır basınca da medyaya dönüş yaptı. Bir dönem Fil'm Hafızası'nın haber editörleri arasında yer alan Beyza, geleneksel ve dijital medyada edindiği tecrübeler sayesinde her konuda yazabilme yetisi kazandı. Farklı mecralarda yazıları yayınlandı. Dijital varlıkların, biz istesek de istemesek de geleceğin ekonomisini yönlendireceğine inanıyor. Kripto sektörünün kendi içinde yarattığı dilin, her kesimden okur tarafından anlaşılması için çalışan Beyza, mevcut durumda BTC Haber, Coinkolik ve CoinBilgi'de SEO editörü görevini yürütüyor. Ayrıca farklı kurumlara freelance olarak içerik üretiyor.

Yanıt verin

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
No coins selected
Bağlantıyı kopyala