bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 65,509.55 0.67%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,951.44 2.01%
bnb
BNB (BNB) $ 571.24 2.15%
solana
Solana (SOL) $ 162.03 0.63%
xrp
XRP (XRP) $ 0.517054 0.20%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.464099 1.14%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150034 4.41%

Güney Afrika Kripto Düzenlemeleri için Kolları Sıvadı

xGuney Afrika Kripto Duzenlemeleri icin Kollari SivadiaGuney Afrika Kripto Duzenlemeleri icin Kollari Sivadi

Kripto paralar küresel olarak düzenleme çalışmaları kapsamında sıkı bir şekilde araştırılıyor. Özellikle kara para aklama ve ambargoların delinmesi gibi konularda endişeli olan düzenleyiciler, bu konudaki baskıyı günden günde artırıyorlar. Son olarak bir düzenleme haberi de Güner Afrika’dan geldi. Güney Afrika‘nın finansal düzenleyicisi kripto para varlıkları bir finansal ürün olarak sınıflandırdı ve düzenlenmesinin yolunu açtı.

Guney Afrika Kripto Duzenlemeleri icin Kollari Sivadi

Güney Afrika Kripto Düzenlemeleri için Önemli Bir Adım Atıldı

Güney Afrika kripto konusunda ilk günden bu yana aktif olan ülkelerden biri. 2021’in son çeyreğinde kripto düzenlemelerini 2022’de yapmayı planladıklarını açıklayan düzenleyici, bu adımı da 2022’nin son çeyreğinde atıyor. Kripto konusunda pek de iyimsel bir bakış açısına sahip olmayan ülkenin finansal düzenleyicisi Finansal Sektör Davranış Otoritesi (FSCA), kripto varlıkların acilen düzenlenmesi gerektiğine dair açıklamada bulundu.

Henüz kesin bir tablo bulunmasa da yetkililerin getirmeyi planladıklarını söyledikleri düzenlemeler arasında döviz düzenlemesinin uygulanması ve kripto ticaret şirketlerine lisans verilmesi ilk sırada yer alıyor.

Daha öncesine Güney Afrika Rezerv Bankası (SARB) Başkan Yardımcısı Kuben Naidoo, kripto varlık düzenlemelerinin yakında olduğunu ve düzenlemelerin Kasım 2020’de gerçekleştirilmesini beklediğini söylemişti. Ancak bu açıklamanın üzerinden 15 ay geçilmesine rağmen bir düzenleyici çerçeve yerine bir talebin gelmesi dikkatlerden kaçmadı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala