bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 59,138.84 3.42%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,994.19 3.44%
bnb
BNB (BNB) $ 562.52 2.68%
solana
Solana (SOL) $ 139.10 10.58%
xrp
XRP (XRP) $ 0.519808 2.68%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.455347 5.06%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.133828 7.74%

Fireblocks’tan dikkat çeken açıklama

Fireblocks kripto

Dijital varlık altyapı firması Fireblocks, milyonlarca kripto cüzdanının boşaltılmasına neden olabilecek güvenlik açığını açıkladı.

Fireblocks’a göre, yaygın olarak kullanılan 15’in üzerinde kripto cüzdan sağlayıcısı ve projesi, milyonlarca kripto cüzdanının boşaltılmasına neden olabilecek açıklara sahip.

Milyonlarca kripto cüzdanı tehlikede 

ABD merkezli kripto para saklama platformu Fireblocks, 9 Ağustos’ta yaptığı basın açıklamasında, BitForge olarak adlandırılan bir dizi güvenlik açığının MPC teknolojisi kullanan kripto cüzdanlarını yüksek oranda etkilediğini açıkladı.

Fireblocks, konuya ilişkin “Düzeltilmediği takdirde, bu açıklar saldırganların ve içerideki kötü niyetli kişilerin milyonlarca perakende ve kurumsal müşterinin cüzdanlarındaki paraları saniyeler içinde, kullanıcının veya satıcının bilgisi olmadan çekmesine olanak sağlayacaktır.” ifadelerinde bulundu. 

Platform, BitForge güvenlik açıklarının Coinbase, Zengo ve Binance dahil olmak üzere en iyi cüzdan sağlayıcılarının çoğunu etkilediğini açıkladı. Fireblocks’un endüstri standardı olan 90 günlük açıklama süresini takiben, üç firma tespit edilen sorunları çözdü.

Coinbase’in baş bilgi güvenliği sorumlusu Jeff Lunglhofer, yaptığı açıklamada, Fireblocks’a sorunu tespit ettiği ve sorumlu bir şekilde açıkladığı için teşekkür etti ve Coinbase müşterilerinin ve fonlarının hiçbir zaman risk altında olmadığını ekledi. 

Fireblocks’un baş teknoloji sorumlusu ve kurucu ortağı Pavel Berengoltz, konuyla ilgili şunları söyledi;

“MPC’nin dijital varlık endüstrisinde artık her yerde olduğunu görmek bizi cesaretlendirse de, bulgularımızdan tüm MPC geliştiricilerinin ve ekiplerinin eşit yaratılmadığı açıktır. Web3 teknolojisinden yararlanan şirketler, güvenlik açıklarının önüne geçmek ve bunları azaltmak için bilgi birikimi ve kaynaklara sahip güvenlik uzmanlarıyla yakın işbirliği içinde çalışmalıdır.”

Fireblocks, geçtiğimiz ay yaptığı duyuruya göre bulut hizmeti sağlayıcıları Amazon Web Services (AWS), Google Cloud Platform, Alibaba Cloud, Thales ve Securosus için destek sunmaya başladı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala