bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,687.80 0.57%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,017.90 0.75%
bnb
BNB (BNB) $ 587.05 0.07%
solana
Solana (SOL) $ 148.59 1.86%
xrp
XRP (XRP) $ 0.528218 2.09%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.462866 3.16%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150048 2.29%

Fed faiz kararı Bitcoin fiyatına etki edebilir

fed

Federal Rezerv’in Federal Açık Piyasa Komitesi’nin (FOMC) faiz kararı oranı yüzde 5,25-5,50 seviyesinde sabit bırakması bekleniyor.

Hem geleneksel hem de kripto piyasalarındaki yatırımcılar, para politikasının gelecekteki yönü hakkında ipuçları için faiz kararına eşlik eden politika açıklamasına ve Fed Başkanı Jerome Powell’ın toplantı sonrası basın toplantısına odaklanacak.

Finansal piyasalardaki son dalgalanmaların, bazı ekonomik göstergelerdeki yumuşamanın ve jeopolitik gerilimlerdeki yeni yükselişin, Fed’in daha fazla faiz artırımı fikrinden geri adım atmasına yol açabileceği öngörülüyor.

Fed’den gelecek herhangi bir güvercin sinyal Bitcoin fiyatına da doğrudan etki edebilir. Ebury’de piyasa stratejisi başkanı olan Matthew Ryan CNBC’ye verdiği demeçte, “Mevcut döngüde başka bir ABD faiz artışını hala olası görmüyoruz.” dedi ve ekledi:

“Bir uzlaşma olarak, Fed’in faiz indirimlerinin yakın zamanda olmayacağını ve gevşemenin 2024’ün ikinci yarısından önce başlamayacağını düşünüyoruz.”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Beyza Nur Kızıldemir

Beyza Nur Kızıldemir 6 Temmuz 1997 tarihinde Bursa’da dünyaya geldi. İlkokul, ortaokul ve lise yıllarını Bursa’da geçirdi. Şu an İstanbul’da yaşıyor. Çocukluğundan bu yana tiyatro, müzik, sinema ve edebiyata ilgi duydu, zaman zaman bu branşlarda eğitimler aldı. İstanbul Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı mezunu olan Beyza, aynı zamanda Gazetecilik bölümü ile de çift anadal yaptı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala