bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,229.74 3.69%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,988.94 1.25%
bnb
BNB (BNB) $ 578.97 0.28%
solana
Solana (SOL) $ 162.19 9.27%
xrp
XRP (XRP) $ 0.516335 1.80%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.452696 2.78%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.154194 0.51%

eToro’ya kripto faaliyetleri için AB’den yeşil ışık

etoro

eToro, Kripto Varlıklar Hizmet Sağlayıcısı olarak faaliyet göstermek ve hizmetlerini tüm AB ülkelerine genişletmek için AB onayını aldı.

Kripto ve hisse senedi alım satım platformu eToro, daha fazla kripto firmasının Avrupa’ya açılmasıyla birlikte Avrupa Birliği’nden (AB) düzenleyici yeşil ışık aldı. Avrupa Kripto Varlıklar Piyasası (MiCA) mevzuatı, Mayıs 2023’te tüm blok ülkelerinden oybirliğiyle onay aldı. Mevzuat Temmuz 2024’ten itibaren yürürlüğe girecek ve eToro, hizmetlerini tek bir kuruluş aracılığıyla tüm AB ülkelerine sunabilecek.

Ayrıca Finextra’ya göre eToro, kendisini Kıbrıs Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (CySEC) Kripto Varlıklar Hizmet Sağlayıcısı (CASP) olarak kaydettirdi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan eToro’nun CEO yardımcısı Dr Hedva Ber şunları söyledi:

“Avrupa, eToro için son derece önemli bir bölge; kullanıcılarımızın çoğunluğunun bulunduğu yer burası ve Avrupalı ​​yatırımcılara, çeşitlendirilmiş bir portföyün parçası olarak çok çeşitli kripto varlıklarına doğrudan erişim sunmaya devam etmek istiyoruz.”

etoro 1

Galaxy Dijital de sınırları genişletiyor

Avrupa pazarını hedefleyen tek firma eToro olmadı. Financial Times’a göre Galaxy Digital, ABD’nin uyguladığı baskının ardından daha dostane bir pazar arayışıyla Avrupa pazarına doğru genişleme kararı aldı. Şirket ilk olarak Mayıs 2023’te faaliyetlerini ABD pazarından uzaklaştırma planlarının sinyalini vermişti.

Şirket, kripto ekosistemi çevresinde ticaret, varlık yönetimi, yatırım bankacılığı ve madencilik hizmetleri gibi geniş bir hizmet yelpazesi sunar.

Ark Invest Avrupa ETF pazarını hedefliyor

Galaxy Digital ile birlikte Cathie Wood’un Ark Invest’i de Avrupa pazarına girmeye çalışıyor. Bu amaçla Avrupa merkezli borsa yatırım fonu (ETF) ihraççısı Rize ETF Limited’i satın aldı. Bloomberg Ark Invest’in, Avrupa’nın büyüyen ETF pazarından yararlanmak istediğini kaydetti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Beyza Nur Kızıldemir

Beyza Nur Kızıldemir 6 Temmuz 1997 tarihinde Bursa’da dünyaya geldi. İlkokul, ortaokul ve lise yıllarını Bursa’da geçirdi. Şu an İstanbul’da yaşıyor. Çocukluğundan bu yana tiyatro, müzik, sinema ve edebiyata ilgi duydu, zaman zaman bu branşlarda eğitimler aldı. İstanbul Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı mezunu olan Beyza, aynı zamanda Gazetecilik bölümü ile de çift anadal yaptı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala