bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,176.00 0.46%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,124.98 0.70%
bnb
BNB (BNB) $ 579.90 0.33%
solana
Solana (SOL) $ 174.51 0.72%
xrp
XRP (XRP) $ 0.522552 0.27%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.481344 0.68%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.155816 0.11%

Ethereum Merge’ü Enerji Tüketimini Düşürecek

ethereum mergeu enerji tuketimini dusurecek

Merakla beklenen Ethereum Merge’ü için geri sayım devam ediyor. Eylül ayında gerçekleşecek olan büyük Ethereum Merge’ü ağın enerji tüketimini büyük oranda düşürecek.

Ethereum Merge’ü İle Enerji Tüketimi Yüzde 99.95 Düşecek

Eylül ayının ortalarında gerçekleşmesi beklenen Ethereum Merge’ü, kripto para birimlerinin en çok eleştirilen yönlerinden birisine çözüm sunacak. Geliştiriciler tarafından yapılan açıklamaya göre Ethereum Merge’ü ile Ethereum Blockchain ağının enerji tüketimi yüzde 99.95 oranında düşecek ve daha yeşil bir kripto para birimi sunulacak. PoW Blockchain ağı, Ethereum’un mevcut yıllık enerji tüketimini 19 milyonun üzerinde bir nüfusu olan ülkenin enerji tüketimine eşit olan 82.1 TWh’nin üzerinde enerji tüketimi yapıyor. PoW Blockchain ağındaki bu yüksek enerji tüketiminin ana nedeni ise doğrulama gereksinimi olarak açıklanabilir.

ethereum mergeu enerji tuketimini dusurecek 2

Ethereum geliştiricileri Ethereum Blockchain ağını güvence altına almak için tamamen farklı bir yöntem kullanan ve aynı zamanda karbon emisyonu sorununu çözen bir hisse kanıtı (PoS) konsensüsüne kaydırmak için yıllardır çalışıyor. Kripto para endüstrisi en önemli iki PoW Blockchain olan Bitcoin ve Ethereum’un yüksek enerji tüketiminin neden olduğu aksilikler nedeniyle değişim aramaya başladı. Özellikle son yıllarda artan kripto para birimi benimsemesiyle birlikte yetkililer, kripto para birimlerinin fazla güç tüketerek çevreye olan olumsuz etkilerinin olduğunu belirterek kripto endüstrisine mesafeli yaklaşıyordu.

Bu endişelerin bir sonucu olarak Mayıs 2021’de elektrikli otomobil üreticisi Tesla, yüksek enerji tüketimi nedeniyle Bitcoin (BTC) ile ödeme desteğini geri çekmek zorunda kaldı. Kuruluşundan bu yana, en büyük ikinci kripto para birimi olan Ethereum’un kullanıcıları ve geliştiricileri, karbon ayak izlerini nasıl azaltacakları yönünde çalışmalar yapıyor. 15 Eylül 2022’de gerçekleşmesi beklenen Ethereum Merge’ü ile ağın enerji tüketimi büyük oranda düşecek. Geliştiriciler tarafından yapılan açıklamada, Ethereum Merge’ü ile birlikte enerji kullanımı yüzde 99.95 oranında azaltılacak.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala