bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,404.99 0.53%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,093.45 0.65%
bnb
BNB (BNB) $ 583.69 0.37%
solana
Solana (SOL) $ 144.83 0.15%
xrp
XRP (XRP) $ 0.527745 0.34%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.456398 2.17%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.160795 6.89%

Elon Musk, Twitter’da Yüzde 50 Küçülmeye Gidecek

elon musk twitterda yuzde 50 kuculmeye gidecek

Sosyal medya platformu Twitter’ın yeni sahibi olan Elon Musk, Twitter çalışmalarına devam ediyor. Elon Musk, Cuma gününe kadar yüzde 50 küçülmeye gidecek.

Twitter’da Yüzde 70 Yerine Yüzde 50 Küçülmeye Gidilecek

Konu hakkında bilgisi olan kişilerin yaptığı açıklamalara göre Elon Musk, 44 milyar dolarlık Twitter satın alınımının maliyetini düşürmek adına yeni hamleler yapıyor. Geçtiğimiz günlerde Elon Musk’ın Twitter’ı satın alımıyla birlikte yüzde 70 işçi çıkartma planları yaptığı iddia edilmişti.

Bu iddiaların ardından Elon Musk Twitter genel merkezini ziyaret etmiş ve basında çıktığı gibi satın alımı sonrasında yüzde 70 işçi çıkarımına gitmeyeceğini açıklamıştı. Elon Musk’ın bu açıklamasının sadece birkaç gün sonrasında kısa süre içerisinde şirket içinde yüzde 50 küçülmeye gitme planları yapıyor. Twitter’ın yeni sahibi olan Elon Musk Cuma günü etkilenen personeli bilgilendirmeyi amaçladığını, halka açık olmayan planları tartışırken, anonimlik talep eden kişilerin bulunduğunu söyledi.

elon musk twitterda yuzde 50 kuculmeye gidecek 2

Musk ayrıca, şirketin mevcut her yerden çalışma politikasını tersine çevirmeyi ve kalan çalışanların ofislerde işlerine devam etmesi yönünde rapor vermesini talep ediyor. Bu noktada bazı istisnaların yaşanabileceği de belirtildi. Konu hakkında Twitter sözcüsünden bir açıklama gelmedi.

Elon Musk, fazla ödeme yaptığını söylediği bir işletmenin maliyetlerini düşürmenin yollarını bulmak adına baskı altında olduğunu belirtelim. Milyarder, Nisan ayında piyasalar düştüğü dönemde 54.20 dolarlık bir pay ödemeyi kabul etmişti. Twitter yönetimi ile anlaşma sağlayan Musk daha sonra bu anlaşmadan çekilmiş fakat sonrasında kısa bir süre önce bu anlaşmanın tamamlandığını açıklayarak Twitter’ın tek yöneticisi olmuştu.  

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala