bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 59,011.81 1.49%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,969.23 0.78%
bnb
BNB (BNB) $ 563.08 0.57%
solana
Solana (SOL) $ 136.82 0.85%
xrp
XRP (XRP) $ 0.516004 0.21%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.448094 1.42%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.131809 0.87%

CZ, Binance’ten Çıkan Meblağı Açıkladı

Binance USte Bitcoin Satislari Hizlandi6

Kripto piyasasındaki düşüşlerin ardından bazı spekülasyonlar ortaya atıldı. En yüksek hacimli borsa olan Binance‘ten devasa çıkışlar yaşandığı da iddialar arasında bulunuyordu. Bu iddialara CEO Chanpeng Zhao‘dan (CZ) yanıt geldi.

binance ceosu altcoinlerin cokusunu degerlendirdi5

Binance’ten 24 Saatte 392 Milyon Dolar Çıktı

Binance CEO’su Chanpeng Zhao, Twitter hesabından borsadan son 24 saatte 392 milyon dolarlık net çıkış yaşandığını açıkladı. Borsadan çıkışların devasa boyutlara ulaştığı iddia edilmişti. CZ, fon verilerinde çıkışlar ile girişlerin birlikte hesaplanması gerektiğine dikkat çekti.

Cüzdanlarının herkese açık olduğunu ifade eden CZ, keskin fiyat hareketlerinin yaşandığı günlerde yatırımcıların arbitraj için borsalar arası çok fazla transfer yaptığını söyledi. CZ, kasım ayında bir günde 7 milyar dolarlık net çıkış gerçekleştirdiklerini paylaştı.

Binance US‘in dolar çekimlerini durduracağını açıklamasının ardından dün Bitcoin çıkışlarının hızlandığı bildirilmişti. Kripto piyasasının bugün yaşadığı düşüşte ise Scimitar Capital isimli bir şirketin 2 milyar dolarlık altcoin’i tasfiye etmesinin yol açtığı iddia edilmişti.

CZ, piyasada yaşanan düşüşe ilişkin sabah saatlerinde yaptığı paylaşımında “Piyasa neden yükseliyor veya düşüyor? Kimse gerçekten bilmiyor. Pek çok insan bildiğini iddia eder ve genellikle bunu tek bir nedene bağlayabilir. Gerçekte bir piyasada çok sayıda satıcı ve alıcı vardır, herkesin kendine göre nedenleri olabilir” ifadelerini kullanmıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala