bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,526.02 3.15%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,073.36 2.31%
bnb
BNB (BNB) $ 552.62 2.71%
solana
Solana (SOL) $ 142.87 6.16%
xrp
XRP (XRP) $ 0.503268 1.37%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.458743 2.40%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152315 2.57%

Binance US’te Bitcoin Satışları Hızlandı

Binance USte Bitcoin Satislari Hizlandi22

Dolar çekim işlemlerini durduracağını açıklayan Binance US’te Bitcoin (BTC) satışları hızlandı. Borsadaki BTC fiyatı ile rakibi Coinbase arasındaki makas açılmaya başladı. Binance US ile diğer borsalar arasındaki fark 130 doların üzerine çıktı.

Binance USte Bitcoin Satislari Hizlandi6

Binance US’te BTC Fiyatı Düştü

Binance US, SEC ile yaşadığı sorunların ardından dolar işlemlerini durduracağını açıkladı. Binance’in ABD birimi, bankalarla ortaklığını 13 Haziran itibarıyla askıya alacağını bildirdi. Yatırımcılar, Binance US’in dolar kararının ardından harekete geçti. Kullanıcıların varlıklarını çekmeye başlamasıyla Binance US ile diğer borsalardaki BTC fiyatı arasında fark oluştu. Binance US’te BTC fiyatı, Coinbase ve diğer borsaların 130 dolar altında işlem gördü.

Kripto veri platformu Kaiko yöneticisi Clara Medalie, USD para çekme işlemlerinin durdurulacağına dair haberlerin BTC satışlarında artışa yol açtığını ifade etti. SEC’in Binance ve Coinbase‘e açtığı davalar piyasada paniğe yol açmıştı. Piyasa yapıcılar, Binance US‘in emir defterlerinden likiditelerini kaldırmıştı. Bunun üzerinde borsadaki BTC fiyatı ile piyasanın genelinde 1.000 dolardan fazla fark olmuştu.

Binance‘in Avustralya operasyonlarında da BTC fiyatı sert düşmüştü. Borsanın ülkedeki bankacılık ortaklarını kaybetmesinden kaynaklı sorunlar yaşanmıştı. 30 Mayıs’ta Binance Avustralya’daki BTC fiyatı ile diğer borsalardaki fark yaklaşık 5 bin dolara çıkmıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala