bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,051.16 3.98%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,129.84 4.70%
bnb
BNB (BNB) $ 610.13 0.44%
solana
Solana (SOL) $ 145.95 8.36%
xrp
XRP (XRP) $ 0.521164 4.39%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.472398 5.13%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150604 7.37%

Circle’dan SWIFT’e Alternatif İş Birliği

Circledan SWIFTe Alternatif Is Birligi

Kripto şirketi Circle, Cebelitarık merkezli Xapo Bank ile bankacılık ödeme sistemini baypas etmek için iş birliği yaptı. İş birliğinin SWIFT ağına alternatif olması bekleniyor.

Circledan SWIFTe Alternatif Is Birligi2

Circle ile Xapo Bank, SWIFT’e Alternatif İçin İş Birliği Yaptı

Circle ile Xapo Bank, SWIFT’e alternatif yaratabilmek için iş birliğine gitti. Xapo Bank’tan yapılan açıklamada, iş birliği çerçevesinde kullanıcıların maliyetli ve zaman alan SWIFT ödemelerini atlayabileceği belirtildi. Banka tarafından ücret talep edilmeden stablecoin aracılığıyla para yatırma ve çekme işlemlerine olanak tanınabilecek. İş birliği kapsamında banka, USDC‘yi bire bir dolara çevirecek. USDC’deki tüm mevduatlar yıllık yüzde 4,1 faiz oranıyla USD’ye dönüştürülecek.

Xapo’dan yapılan açıklamada kredi ve kısmi rezerv bankacılığı uygulamalarından kaçınıldığı belirtildi. Müşteri fonlarının rezervlerde ve kısa vadeli likit varlıklarda kullanıldığı ifade edildi. Bankanın giderleri karşılamak için üyelerinden 150 dolar aldığı aktarıldı.

Silicon Valley Bank’ın (SVB) iflasının ardından Circle‘ın stablecoin’i USDC’de kriz yaşanmıştı. Circle’ın 3 milyar doların üzerindeki varlığı SVB’de kalmıştı. Stablecoin’lere yönelik artan endişeler, varlık çıkışlarını beraberinde getirdi. USDC, 1 dolarlık çıpasından ayrılarak 0,88 dolara kadar gerilemişti. SWIFT, küresel finans sisteminde ödemeler ve transferlerde kullanılıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala