bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,343.78 0.09%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,033.81 0.98%
bnb
BNB (BNB) $ 577.28 0.96%
solana
Solana (SOL) $ 168.20 2.74%
xrp
XRP (XRP) $ 0.520137 0.41%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.483607 6.08%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152817 1.37%

CFTC’den Voyager kurucusuna dolandırıcılık suçlaması

Illustration shows Voyager Digital logo and representations of cryptocurrencies

ABD Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC), Voyager Digital’e ve eski CEO’su Stephen Ehrlich’e dava açtı.

CFTC’nin iddiasına göre Ehrlich ve Voyager, müşterilere yalan söyledi. Bununla birlikte şirketin iflas sürecine girdiği dönemde de mali durum ile ilgili yalan söylemeye devam edildi.

CFTC’nin Uygulama Direktörü Ian McGinler, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Şirket, müşterilerin varlıklarına ilişkin ilginç bir şekilde pervasız riskler aldı. Bu da Voyager’ın iflasına ve müşterilerin platformu terk etmesine yol açtı”

Regülatör, Ehrlich ve Voyager’in Şubat 2022’den Temmuz 2022’ye kadar müşterileri kandırarak şirketin mali durumuna ilişkin gerçekleri gizlemeye yönelik bir plan yaptığını dile getirdi.

Ehrlich’in müşterilerine %12 getiri vadederek elde ettiği fonları havuzda topladı ve yüksek risk taşıyan şirketlere kredi olarak verdi.

FTC ile anlaşmaya varıldı.

Federal Ticaret Komisyonu (FTC) ise Voyager ile bir anlaşmaya vardı. Yapılan anlaşma gereği şirketin tüketici varlıklarını işlemesi kalıcı bir biçimde yasaklandı.

FTC, Ehrlich’i müşteri hesaplarının Fedaral Mevduat Sigorta Kurumu tarafından sigortalandığına ilişkin yalan söylemekle itham etti.

Ehrlich, Voyager’ın aksine FTC ile bir anlaşmaya varmadığı için süreç yargıya taşınacak.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Yavuz

2 Ekim 1992 tarihinde İzmir’de dünyaya gelen Cem Yavuz, ilköğretimi yine doğduğu şehirde tamamladı. Liseyi İstanbul’da okuyan Cem, tarihe olan ilgisi sebebiyle üniversite eğitimini Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin Tarih bölümünde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala