bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 59,138.84 3.42%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,994.19 3.44%
bnb
BNB (BNB) $ 562.52 2.68%
solana
Solana (SOL) $ 139.10 10.58%
xrp
XRP (XRP) $ 0.519808 2.68%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.455347 5.06%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.133828 7.74%

CFTC, ihbarcılara para yağdırdı

cftc ve sec baskanlari etherin emtia konusunda farkli dusunuyor

ABD emtia düzenleyicisi CFTC, kripto paralar ile ilgili ihbarlar için toplam 16 milyon dolar ödedi. Kurum, kripto ile ilgili başarılı ipuçları veren ihbarcıları ödüllendirdi. Sadece iki ihbar için toplam 15 milyon dolar verildi.

cftcden mango markets istismarcisina dava 2

CFTC, kripto ihbarcılarını ödüllendirdi

CFTC Komisyon Üyesi Christy Goldsmith Romero, bu yıl alınan ihbarların çoğunun dolandırıcılık ve yasadışı faaliyetlerin devam ettiği kriptoyu içerdiğini söyledi. Bu çerçevede iki ihbarcı, CFTC’nin eylül ayında başarılı yaptırım davalarına yol açan bilgileri için tek başına 15 milyon dolar ödül aldı.

Romero, ihbarcıların emtia dolandırıcılığını azaltmak için hayati önem taşıdığını belirtti. CFTC’nin onlar olmadan müşterileri ve piyasaları tam olarak koruyamayacağını söyledi. Romero, “Kriptonun yükselişiyle birlikte, daha fazla bireysel müşteri CFTC’nin yetki alanına girdi” dedi.

CFTC’nin ihbarcıları ödüllendirme programı 2014 yılında başladı. Kurum, o zamandan beri toplam 350 milyon dolar dağıttı. İhbarcıların bildirdiği davalarda 3 milyar doların üzerinde yaptırım kararı alındı.

Kurum, nisan ayında Bitcoin ile ilgili bir dolandırıcılık davasında 3,4 milyar dolarlık rekor ceza kesmişti. CFTC, temmuz ayında 16 milyon dolar ceza ödemesine karar verilen Digitex CEO’su Adam Todd’a karşı açtığı davayı dakazandı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala