bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,981.95 1.86%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,096.92 4.85%
bnb
BNB (BNB) $ 583.21 2.45%
solana
Solana (SOL) $ 168.86 6.07%
xrp
XRP (XRP) $ 0.525798 1.66%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.482255 6.77%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153962 2.13%

Brezilyalı Fintech BEE4’dan Tokenize Hisse Senedi Piyasası

Brezilyali Fintech BEE4 Tokenize Hisse Senedi Satacak

Blockchain teknolojisi temelinde yatan basitlik nedeniyle birçok yeni projenin doğmasına olanak tanıyor. Bu yüzden her gün ya şirketlerin yeni bir ürün piyasaya sürdüğünü yada yeni bir projenin yatırım aldığını görüyoruz. Bu seferki haberimiz ise yeni bir ürün ile alakalı. Brazilya merkezli fintech şirketi BEE4, tokenize edilmiş hisse senetleri için yeni bir pazar yeri başlatmayı planlıyor.

Brezilyalı Fintech BEE4'dan Tokenize Hisse Senedi Piyasası
The chain with data. 3D illustration

Brezilyalı Fintech BEE4, İlk Yerel Tokenize Hisse Senedi Piyasasını Başlatacak

Kısa bir süre önce CoinDesk‘e verdiği demeçte konuşan BEE4 CEO’su Patricia Stille, bir takım yeni ürünlerden bahsetti. Stille, Brezilya merkezli fintech şirketi BEE4’un önümüzdeki birkaç hafta içinde tokenize edilmiş hisse senetlerinin ilk yerel pazarını başlatmayı planladığını söyledi.

Yapılan açıklamalara göre şirket, bir borsa yapısını kopyalamayı planlıyor. Şirketin planları yolunda giderse bu proje, yıllık geliri 1.8 milyon dolar ile 55 milyon dolar arasında değişen Brezilyalı şirketlerin, 19 milyon dolara kadar halka arz yapmasına olanak tanıyacak.

Bunlara ek olarak Stille tarafından açıklanan bir diğer detaya göre ise BEE4 platformu, alım satım emirleri, açık teklif defteri, ticaret katı ve müzayedeler de sunacak. Stille, şirketlerin halka arzlarını tokenleştirecekleri Ethereum‘da yer alan Quorum ağında çalışacağını söyledi.

Tokenize Ne Demek?

Tokenizasyon, bir varlık veya metanın o andaki verilerinin Blockchain teknolojisi ile bir ağa kaybedilmesi ve dijital olarak sahipliğinin güvence altına alınması olarak kısaca tanımlanabilir. DeFi’ın en popüler ürünlerinden olan tokenizasyon, farklı bir şekilde merkezi olarak da yürütülebilir.

Tokenizasyon hakkında daha detaylı bilgi için buraya tıklayabilirsiniz.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala