bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,972.94 0.05%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,121.92 0.94%
bnb
BNB (BNB) $ 580.20 0.13%
solana
Solana (SOL) $ 172.27 1.59%
xrp
XRP (XRP) $ 0.520947 0.44%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.481641 0.14%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152735 1.62%

Brezilya, yurtdışındaki kripto paralar üzerindeki vergilendirmeyi düzenliyor

brezilya yurtdisindaki kripto paralar uzerindeki vergilendirmeyi duzenliyor

Brezilya Parlamentosu, yurtdışında bulunan kripto paralar üzerindeki vergileri yükseltmek üzere harekete geçti. Yeni yasa tasarısı, kripto para birimlerinin yabancı yatırımlarda “finansal varlık” olarak vergilendirilmesine dair değişiklikleri içeriyor.

Eşit Vergi Muamelesi Yoluyla Sektörün Düzenlenmesi ve Büyümesine Katkı

Brezilya Parlamentosu, yurtdışında bulunan kripto paralar üzerindeki vergileri yükseltmeyi planlayan bir yasa tasarısı üzerinde çalışıyor. Yerel medya raporlarına göre, kongre komitesi, kripto para birimlerini yurtdışı yatırımlar için “finansal varlık” statüsünde vergilendirmeye yönelik bir değişikliği onayladı.

Bu tasarı ayrıca, Brezilya’nın resmi para birimi ile kripto varlıklar arasındaki fiyat değişimlerinin yanı sıra döviz kurlarındaki dalgalanmalardan elde edilen gelirleri de vergi kapsamına alıyor. Kongre üyesi Merlong Solano, yurtdışında tutulan kripto yatırımlarının şu an daha düşük vergi avantajlarından yararlandığına dikkat çekiyor ve bu değişikliğin vergilendirmede eşitlik sağlamayı amaçladığını belirtiyor.

Özetle, bu yasa tasarısı, Brezilya’nın kripto para sektöründeki vergilendirme yaklaşımını yeniden şekillendirebilir ve ülkedeki kripto para kullanımını etkileyebilir. Bu, aynı zamanda, yurtdışında tutulan kripto varlıkları üzerindeki vergilendirmenin daha şeffaf ve adil bir şekilde yapılmasına yardımcı olabilir, böylece sektörün düzenlenmesine ve büyümesine katkı sağlayabilir.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala