bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 65,552.56 0.55%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,946.19 2.14%
bnb
BNB (BNB) $ 571.52 1.96%
solana
Solana (SOL) $ 162.79 0.48%
xrp
XRP (XRP) $ 0.516569 0.57%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.463533 0.85%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150197 3.88%

Borsalardaki Bitcoin Arzı 3 Yılın Dibinde

Borsalardaki Bitcoin Arzi 3 Yilin Dibinde22

Kripto paralara yönelik riskler yatırımcıların endişelerini artırdı. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Coinbase ve Binance‘e açtığı davalar, merkezi borsalardan kaçışları hızlandırdı. Son veriler, borsalardaki Bitcoin arzının giderek azaldığını ortaya çıkardı.

Borsalardaki Bitcoin Arzi 3 Yilin Dibinde

Borsalardan Bitcoin Çıkışları Sürüyor

Borsalardaki Bitcoin (BTC) arzı, son 3 yılın en düşük seviyesine geriledi. Düzenleyici baskılarının etkisiyle merkezi borsalardan çıkışlar arttı. Trader ve yatırıcımlar, varlıklarını kendi çabalarıyla saklamaya yöneldi.

Zincirüstü analiz şirketi Santiment verilerine göre, kripto borsalarındaki Bitcoin arzı Şubat 2018’den bu yana en düşük seviyelere indi. SEC’in Binance ve Coinbase‘e açtığı davalar ile borsalarda yüzde 6,4’lük arz çıkışı yaşandı. Bu dönemde son yılların en büyük borsa çıkışları yaşandı.

Kripto paralardaki ayı piyasasının zirveye ulaştığı 2020’den bu yana verilerde istikrarlı bir düşüş görülüyor. Santiment’e göre yatırımcılar, BTC‘lerini kendi çabaları ile saklamaya çalışıyor. Şirket, SEC davalarının devam etmesi halinde düşüşün süreceğini de ifade etti.

SEC‘in adımları nedeniyle piyasalardaki derinliğin azaldığı da bildirilmişti. Binance US, piyasadaki derinliğin yüzde 78 azaldığını belirtmişti. SEC’in menkul kıymet listesini genişletmesi sonucunda altcoin’lerde de ciddi düşüşler kaydedilmişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala