bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,343.78 0.09%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,033.81 0.98%
bnb
BNB (BNB) $ 577.28 0.96%
solana
Solana (SOL) $ 168.20 2.74%
xrp
XRP (XRP) $ 0.520137 0.41%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.483607 6.08%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152817 1.37%

Blokzincir yarışında Çin, ABD’yi solluyor mu?

abd cin kripto blokzincir

Amerika Birleşik Devletleri’nde başkanlık seçimleri yaklaşırken kripto sektörü gerekli düzenlemelerin yapılmamasına karşın devlet kurumlarının keyfi uygulamalarından şikayetçi. Uzmanlar, ülkenin blokzincir yarışında geride kaldığı yönünde yorumlar yaparken bir zamanlar yasaklarla gündeme gelen Çin hükümeti liderlik bayrağını devralmak için düğmeye bastı.

Çin Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı, geçtiğimiz gün açıkladığı resmi belgede NFT’ler ve merkeziyetsiz uygulamalar gibi Web3 teknolojilerinin geliştirilmesine destek vereceğini duyurdu. Hükümet, blokzincir aracılığıyla teknik araştırma ve denetimi güçlendirirken devlet kurumlarının birlikte çalışabilirliğini arttırmayı amaçlayacak.

Bakanlık, blokzincirler ile veri güvenliğini yükseltmenin yanısıra Web3 ile ilgili küresel standartları yakalarken Çin’in sektörde uluslararası etki alanını genişletmek istediklerinin altını çizdi.

Çin ilerlerken ABD yerinde sayıyor

Geçtiğimiz yıllarda özellikle kripto para ticaretine art arda yasaklar getiren Asya ülkesi vatandaşları uzak tutmak isterken blokzincir teknolojisinin nimetlerinden faydalanmakta geri durmuyor. Sağlık, eğitim ve turizm sektöründe çeşitli Web3 araçlarını kullanan Çin hükümeti geçtiğimiz hafta 1,4 milyarlık nüfusunun kimlik doğrulama işlemleri için blokzincir tabanlı geliştirmeler yapacağını açıklamıştı.

Dünyanın iki numaralı ekonomisinin en büyük rakibi ABD’de ise kripto para ve blokzincirin kaderi resmen yılan hikayesine döndü. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), geleneksel finans için hazırlanan yasaları bükerek kripto şirketlerine art arda soruşturmalar açıyor.

Ripple (XRP) CEO’su Brad Garlinghouse geçtiğimiz gün bu durumdan yakınırken yaklaşan başkanlık seçimlerinde kripto dostu adaylara destek vereceğini belirtti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala