bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,906.93 0.21%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,123.19 0.91%
bnb
BNB (BNB) $ 578.39 0.34%
solana
Solana (SOL) $ 172.14 2.31%
xrp
XRP (XRP) $ 0.521249 0.50%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.482696 0.15%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153002 1.51%

Blockchain Tabanlı ADDX 58 Milyon Dolar Yatırım Aldı

Blockchain Tabanli ADDX 58 Milyon Dolar Yatirim Aldi

Blockchain teknolojisi her ne kadar ana akım olarak kripto para sektöründe kullanılsa da çok daha geniş sektörler tarafından da kullanılmaya devam ediyor. Şüphesiz bu teknolojinin en çok kullanıldığı alanlardan birisi de finans. Dijital menkul kıymetler için Singapur merkezli ticaret platformu ADDX, B serisi finansman turunda 58 milyon dolarlık yatırım aldığını duyurdu.

Blockchain Tabanlı ADDX 58 Milyon Dolar Yatırım Aldı

Blockchain Tabanlı ADDX Yatırım Almaya Devam Ediyor

Blockchain sektörü kazandırdığı devasa paralar ile yatırımcı şirketleri kendisine bağlamış durumda. Öyle ki sadece 2021’ın son çeyreğinden 2022’nin ilk çeyreğine kadarki dönemde Blokchain yatırımları yüzde 1.668 arttı. ADDX ise özel hisselere, hedge fonlarına, tahvillere ve diğer varlık sınıflarına yapılan yatırımları işlemek için Blockchain teknolojisini kullanmasıyla sektörde öne çıkıyor.

Bununla birlikte ADDX, Singapur Para Otoritesi (MAS) tarafından dijital menkul kıymetlerin ihracı, muhafazası ve ikincil ticareti için gerekli lisanslara da sahip durumda.

Diğer taraftan şirketin aldığı ilk yatırım bu değil. Bugüne kadar yaklaşık olarak 120 milyon dolar yatırım alan şirket, bunun büyük bir kısmı Ocak 2021’de 50 milyon dolarlık A Serisi turunda aldı. Şirketin en büyük hissedarları asında ise Singapur Borsası ve egemen servet fonu Temasek’in bir yan kuruluşu olan Heliconia Capital yer alıyor.

Şirketin aldığı bu son yatırum hakkında konuşan ADDX CEO’su Oi-Yee Choo ise şu ifadelere yer verdi:

“ADDX, özel pazarları demokratikleştirmeyi amaçlıyor. Yeni hissedarlar sadece sermaye ortakları değil, aynı zamanda stratejik ortaklarımız. Uzmanlık, fikir, pazar deneyimi ve iş ağları şeklinde katkıda bulunacak çok şeyleri var ve ADDX bunun karşılığında işlerine değer katmayı dört gözle bekliyor

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala