bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,700.07 0.98%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,142.26 1.30%
bnb
BNB (BNB) $ 587.25 0.54%
solana
Solana (SOL) $ 145.48 0.69%
xrp
XRP (XRP) $ 0.529562 0.05%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.459006 1.72%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.161403 7.06%

BlackRock’tan 2023 için Dikkat Çeken Resesyon Uyarısı

BlackRocktan 2023 icin Dikkat Ceken Resesyon Uyarisi1

Küresel olarak artan enflasyon problemi, ülkelerin ve düzenleyicilerin birincil sorunu hâline gelmiş durumda. Bu noktada Fed‘in yürüttüğü faiz artırma politikası her ne kadar fren sinyalleri verse de enflasyon seviyesi beklentilerin üzerinde gelmeye devam ediyor. Ancak bu sorunun devamında bir krizin ışığı daha görünüyor: Resesyon. Varlık yönetim şirketi BlackRock de resesyon beklentilerini açıkladı.

BlackRocktan 2023 icin Dikkat Ceken Resesyon Uyarisi

BlackRock’tan 2023 için Resesyon Uyarısı Dikkat Çekti

Dünyanın en büyük varlık yönetimi şirketlerinden biri olan Blackrock, 2023’ün geçmişteki diğer durgunluklardan farklı bir durgunluk yılı olacağı uyarısında bulundu. Yakın zamanda yayınlanan 2023 Küresel Görünüm raporunun bir parçası olarak Blackrock, arza dayalı bir ekonomi ve yüksek enflasyon seviyeleri ile tanımlanan bir dünyada yeni bir ekonomik oyun kitabının gerekli olduğunu belirtiyor.

Varlık yönetimi ve yatırım şirketi Blackrock, önümüzdeki yılın finansal piyasalara neler getirebileceğine dair tahminlerini sundu. 8 trilyon dolarlık varlığı yönettiği tahmin edilen şirket, merkez bankalarının enflasyonu kontrol etmeye yönelik politikaları nedeniyle bir durgunluk dönemi öngörüyor. Ancak 2023 Küresel Görünüm raporuna göre bu durgunluk önceki krizlerden farklı olacak:

Merkez bankaları enflasyonu dizginlemeye çalışmak için yarışırken, durgunluk önceden bildiriliyor. Geçmiş durgunlukların tam tersi: Bize göre gevşek politika, riskli varlıkları destekleme yolunda değil.

Şirket bununla birlikte raporunda, uygulanan dinamik politikaların nasıl ekonomik hasar yarattığının sürekli olarak yeniden değerlendirilmesi gerektiğinden, eski “dipten satın alma” oyun kitabının verimli olmayacağından, yeni ekonomik yapılandırmanın piyasalarla yüzleşmenin yeni yollarını gerektirdiğine inanıyor.

Önceki on yılda deneyimlediğimiz türden hisse senetleri ve tahvillerde ortak bir boğa piyasasını sürdürecek koşullara bir dönüş görmüyoruz

Son olarak BlackRock’un geçmişte kripto ve kripto para şirketleri hakkında da yorum yaptığını hatırlatalım. Blackrock’un CEO’su Larry Fink, çoğu kripto para birimi şirketinin, eskiden piyasadaki en büyük kripto para borsalarından biri olan FTX’in düşüşünden sağ çıkamayacağına inandığını belirtmişti. Bununla birlikte, Blockchain teknolojisinin, yeni nesil pazarların bir parçası olarak menkul kıymetleri tokenleştirmeye yardımcı olacak bir araç olarak önemli olacağını kabul etti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala