bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 58,904.78 2.49%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,987.51 1.38%
bnb
BNB (BNB) $ 560.21 0.76%
solana
Solana (SOL) $ 136.84 3.32%
xrp
XRP (XRP) $ 0.522028 1.11%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.454902 1.86%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.131626 2.64%

Bitcoin yatırımcıları nelere dikkat etmeli?

Pile of Bitcoin Cryptocurrencies

Kripto para piyasalarında yeni hafta yükselişle başladı. Bitcoin, yüzde 3’ün üzerinde artışla 28 bin dolar sınırına yükseldi. MN Trading CEO’su Michaël van de Poppe, 28 bin dolar yolculuğunu ‘harika bir hareket’ olarak niteledi. Poppe, yükseliş trendinin devam edeceğini öngördü. Popüler trader Crypto Tony ise daha temkinli bir tahminde bulundu. Tony, BTC’nin önümüzdeki aylarda 20 bin dolara kadar gerileyebileceğini ifade etti. Peki, güzel başlayan haftada nelere dikkat edilmeli?

Bitcoin, yeni boğa döngüsünde mi?

Ortadoğu’daki gerilim yakından takip ediliyor

Kripto yatırımcılarının endişesi artıran olayların başında Ortadoğu’daki gerilimler geliyor. İsrail-Filistin ile başlayan çatışmalar Lübnan’a doğru genişledi. Çatışmaların artan dozu endişeleri artırdı. Bu arada ABD, Katar ve Çin, İsrail ile Filistin arasında ateşkes için görüşmeler yapıldığını duyurdu. Milyarder yatırımcı Ray Dalio, Üçüncü Dünya Savaşı riskinin son iki yılda yüzde 50’ye yükseldiği uyarısında bulundu.

Madencilik zorluğu endişesi

Bitcoin madenciliği de gitgide zorlaşıyor. Ağ zorluğu tüm zamanların en üst seviyesinde izlendi. Bugün yapılacak ayarlama ile zorluğun zirve seviyelerinde seyredeceği tahmin edildi. Zorluk artışının yüzde 7 ile sene başından bu yana en yüksek ilk üçe girebileceği öngörüldü. Bu artış gerçekleşirse, madenciler arasında giderek sertleşen rekabeti ve Bitcoin ağ güvenliğini yansıtan zorluk derecesi ilk kez 60 trilyon sınırını aşacak. Söz konusu durum madencilerin kârlılığı konusunda soru işaretlerini artırdı.

Fed‘in faiz oranlarını belirleyeceği toplantı 1 Kasım’da yapılacak. Kritik toplantı, riskli varlık duyarlılığı için çok önemli olacak. Bu hafta Fed Başkanı Jerome Powell, açıklamalarda bulunacak. Yatırımcılar, Powell’ın konuşmasında ipuçları arayacak.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala