bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,145.72 0.05%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,046.11 1.24%
bnb
BNB (BNB) $ 576.40 1.16%
solana
Solana (SOL) $ 169.06 3.84%
xrp
XRP (XRP) $ 0.521084 0.49%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.48073 5.46%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153191 1.31%

ABD neden 5 milyar dolarlık Bitcoin (BTC) tutuyor?

bitcoin

ABD bugüne kadar siber suçlardan ve darknet piyasalarından 200 bin Bitcoin’e el koydu. Bu durum ABD’yi dünyanın en büyük BTC sahiplerinden biri haline getirdi. Wall Street Journal’de yer alan analizde, ABD’nin fiyatı umursamayan en büyük BTC sahibi olduğu ifade edildi.

irs

ABD, 200 bin BTC’yi cüzdanlarda saklıyor

Wall Street Journal, ABD‘nin elindeki Bitcoin’leri masaya yatırdı. Haberde, ABD’nin en büyük BTC sahiplerinden biri olduğu ancak diğer balinaların aksine fiyatı umursamadığı belirtildi. iber suçlulardan ve darknet piyasalarından ele geçirilen 200 bin BTC’nin Adalet Bakanlığı, Vergi Dairesi veya başka bir kurum tarafından kontrol edilen donanım cüzdanlarında tutulduğu kaydedildi.

ABD, Bitfinex hacker’ı Lichtenstein ve eşi Heather Morgan’ı 2022 yılında tutukladı. Bu operasyonda 95 bin BTC’ye el konulduğu açıklandı. Adalet Bakanlığı, 2013 yılında online uyuşturucu pazarı Silk Road’un kapatılmasından bu yana ele geçirilen BTC’leri donanım cüzdanlarında saklıyor. Kurum, Silk Road kurucusu Ross Ulbricht’e ait 69 bin BTC ve pazardan token çalmaktan suçlu bulunan Georgia’lı bir adamdan 50 bin 676 BTC ele geçirdi.

ABD bu kriptoları ne zaman elinden çıkaracak?

Kripto yatırımcıları, ABD’nin elindeki BTC’leri uzun zamandır yakından takip etti. Herhangi bir satışın 1 trilyon dolarlık dijital varlık piyasasında dalgalanmalara neden olabileceği belirtildi. Diğer taraftan ABD, elindeki BTC’leri dolara dönüştürme konusunda oldukça yavaş davrandı. Söz konusu sürecin yavaş ilerlemesinin fiyattan değil yasal süreçlerden kaynaklı olduğu ifade edildi. Konu ile ilgili IRS Siber ve Adli Tıp Hizmetleri Bölümü Genel Müdürü Jarod Koopman, “Piyasaya bakmayız. Süreçlerin gidişatıyla hareket ediyoruz” diye konuştu.

Kripto şirketi 21.co analizine göre, yapılan son üç operasyonla hükümetin kasasına 200 bin BTC girdi. Bu rakam yaklaşık 5 milyar dolardan fazla değere karşılık geliyor. Hükümetin sahip olduğu toplam meblağın çok daha büyük olabileceği ifade edildi. Carnegie Mellon Üniversitesi’nde Profesör Nicolas Christin, “Hükümet bu varlıkları elden çıkarmak için genellikle çok yavaş hareket ediyor. Durum tespiti yapmaları gerekiyor, davalar genellikle karmaşık ve çok fazla bürokrasi var” dedi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala