bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,006.88 2.32%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,120.26 0.95%
bnb
BNB (BNB) $ 594.24 2.88%
solana
Solana (SOL) $ 136.37 5.53%
xrp
XRP (XRP) $ 0.518612 2.73%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.459765 3.56%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.146126 3.44%

“ABD enflasyon verisi olumlu sayılır”

BTCHaber TV’de bugünkü konuğumuz Beste Naz Süllü’ydü. Başarılı ekonomistle ABD enflasyon verisi ve İsrail-Filistin savaşının Fed’in faiz politikalarına etkisini konuştuk.

“TÜFE tablosunda gıda enflasyonu değişmedi”

Canlı yayınımız sırasında gelen ABD Tüfe verisi %3,7 olarak açıklandı. Önceki aya göre değişkenlik göstermeyen veriyi olumlu olarak yorumlayan Süllü, İsrail-Filistin Savaşından kaynaklanan petrol fiyatlarındaki artışın enflasyona hemen etki ettiğini söyledi. Beste Naz Süllü detaylı incelediği TÜFE tablosunda gıda enflasyonunun değişmediğini, bunun olumlu bir veri olduğunu ifade etti. Bu verinin FED’in faiz politikasına etki edeceğini söyleyen başarılı ekonomist, Kasım ayı başındaki faiz karar toplantısında bir faiz artışının daha gelebileceğini vurguladı.

“Bitcoin 24 Bin dolar seviyelerine gerileyebilir”

Öte yandan bu tür savaş durumlarında altının güvenli liman olduğunun altını çizen Süllü, Bitcoin’in böyle kriz ortamlarında nasıl bir performans sergileyeceğine ilişkin sorumuza ise “24 bin dolar seviyelerine gerileyebilir ama bu normal bir hareket olacaktır. Ardından yeniden 30 bin doların üzerini görecek şekilde tırmanışa geçebilir” şeklinde cevap verdi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Emirhan Erdoğan

Emirhan Erdoğan, Ocak 1991’de Iğdır’da doğdu. İlkokuldan üniversiteye kadar eğitim hayatını Ankara’da geçirdi. Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi bölümünde lisans eğitimini alırken, Radyo Bilkent’te haber spikerliği yaparak kendisine paralel bir meslek ortamı yarattı. 2014’te mezun olduğunda önündeki iki yoldan yayıncılığı seçti ve 2016’da çalışma hayatı için İstanbul’a taşındı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala